News

Komentari 43

Bernardić uvrijedio Bandića: Zahtijevam da mi se ispriča!

Bernardić uvrijedio Bandića: Zahtijevam da mi se ispriča!

Ovo je skandalozno. Osobno sam povrijeđen, ovo je neoprostivo, tako nešto se nije dogodilo u 22 godine demokracije. Zahtijevam da mi se ispriča, rekao je Bandić

Osam zastupnika prijavilo se za postavljanje pitanja na aktualnom satu. Prvi je bio Marin Knezović iz SDP-a koji je pitao gradonačelnika Bandića kako je moguće da je cijena najma prostora na Trgu bana Jelačića za prodaju knjiga i do 60 puta veća nego za ugostiteljske objekte.

- Ispada da su nam draži pijani, nego načitani sugrađani - rekao je Knezović, a Bandić mu je odgovorio da je izvukao podatke koji se ne mogu usporediti, jer se jedni odnose na vrijeme adventa, a drugi ne.

- Je li vas lupio šator kad ste bili mali, zašto se bojite šatora? Isti šator postoji u Bruxellesu na glavnom trgu i u Beču. Ne vidim u čemu je problem - rekao je Bandić. Ivana Mlinar Horvat (SDP) pitala je Bandića zašto je nagradio Judith Reisman s medaljom Grada Zagreba. On tvrdi da je to učinio jer drži do najviših demokratskih standarda. HDZ-ovac Stanko Gačić pitao ga je zašto Gradska uprava tolerira kršenje Zakona o javnom prijevozu i odluku o autotaksi prijevozu, odnosno zašto ne sankcionira one koji ga krše.

- Sankcije nisu u ingerenciji Gradske uprave, nemamo instrumenata za to. Cilj je imati što kvalitetniji i što jeftiniji taksi prijevoz i mislim da smo to postigli. Nema više potrebe za javnim natječajem - rekao je Bandić.

Margareta Mađerić, zastupnica HDZ-a, pitala je Ivu Čovića, predsjednika Uprave Holdinga, zašto se ne provode mjere za izlazak Holdinga iz krize, a istodobno su cijene komunalnih usluga u posljednjih nekoliko godina porasle za više od 200 posto.

- Krivo ste rekli, nisu cijene porasle za 200 posto, već za 800, 900 posto. Dakle, ovdje se previše govori neistina o Holdingu, ne znam zašto. Previše gledate televiziju i presice gradonačelnika. U zadnje tri godine bilježimo stalno poboljšanje poslovnih rezultata. U 2011. smo imali za 135 milijuna kuna bolji rezultat u odnosu na 2010., a za 2012. imamo 150 milijuna kuna bolji rezultat nego u 2011. Također, gradonačelnik kaže da smo zaposlili 513 ljudi, a zapravo imamo 420 zaposlenika manje - rekao je Ivo Čović. Potpredsjednica Skupštine i zastupnica HDZ-a Danira Bilić također je postavila pitanje Čoviću, i to o najavi da će Holding na leasing uzeti 44 niskopodna tramvaja. Radi se o tome da ZET zapravo prodaje svoje tramvaje, koje će onda uzeti pod leasing. Čović kaže kako će ta mjera povećati likvidnost tvrtke i prilagoditi postojeće obveze realnom stanju.

Bandić i Bernardić se posvađali

- Obveze prema leasing kućama bit će preko sto milijuna kuna niže - kaže Čović. Naglasio je i da je očekivao da će se o tome danas raspravljati u Skupštini, i to po hitnom postupku, ali točke nema na dnevnom redu. U raspravu se uključio i gradonačelnik Bandić, koji je zaključio da bi Ivo Čović trebao biti treći kandidat SDP-a za gradonačelnika jer mu je održao predizborni govor. Također, gradonačelnik se ponovno posvađao s predsjednikom Skupštine, Davorom Bernardićem. Kada se Bandić ustao da dođe za govornicu, iako nije dobio riječ, Bernardić mu je rekao: "Izvolite, gospođo Bilić".

- Ovo je skandalozno. Osobno sam povrijeđen, ovo je neoprostivo, tako nešto se nije dogodilo u 22 godine demokracije. Zahtijevam da mi se predsjednik ispriča - uvrijedio se Bandić. Bernardić mu se ispričao i rekao da je sve bilo slučajno.

Nakon kratke pauze, zastupnici počinju raspravu o prvoj točki dnevnog reda, a to su izmjene i dopune Statuta Grada Zagreba.

Najčitaniji članci