News

Komentari 138

Na izgorjeloj jahti kod Biograda bio je austrijski političar koji je za Hrvatsku rekao da je 'sranje'

Na izgorjeloj jahti kod Biograda bio je austrijski političar koji je za Hrvatsku rekao da je 'sranje'

Strache je inače postao poznat široj javnosti izvan Austrije kada se pojavio video snimljen u ljeto 2017. na Ibizi u kojem navodnoj ruskoj poduzetnici nudi poslove ako bude financirala njegovu stranku

Bivši austrijski vice-kancelar Heinz-Christian Strache, koji je jednom prigodom Hrvatsku nazvao "sranjem", nalazio se na jahti koja je jučer planula kod Biograda. Bivši šef austrijskih narodnjaka (FPÖ) objavio je to na Facebooku i napisao kako je bio pozvan da se sa starijom djecom i dvije obitelji prijatelja - ukupno sedmero ljudi - odmori na jahti tri dana, od četvrtka navečer do nedjelje u 11 sati. 

POGLEDAJTE VIDEO Zapalila se jahta kod Biograda

No, odmaranje na jahti prekinuto je u nedjelju u 9.45.

- Drama je počela kad se iz strojarnice vinuo dim, 15 minuta prije nego smo trebali pristati u Biograd. Kapetan i posada su odmah pokušali ugasiti vatru protupožarnim aparatima, djecu smo probudili i poslagali ih u vrstu, spakirali najnužnije i pozvani su vatrogasci. Na žalost, došli su do broda tek dva sata kasnije kad se više ništa nije moglo spasiti. Na sreću, Slovenci i trojica Austrijanaca iz Štajerske prolazili su pored nas te su nas i cijelu posadu prebacili na svoj brod te na sigurno prije nego je naš brod potpuno zahvatila vatra te je eksplodirao. Svi koji smo bili na jahti sretni smo što smo spašeni na vrijeme, što smo preživjeli šok bez posljedica i  što su nam pomogli turisti - napisao je Strache na Facebooku.

Strache je inače postao poznat široj javnosti izvan Austrije kada se 2019. godine pojavio video snimljen u ljeto 2017. na Ibizi.

POGLEDAJTE VIDEO Stracheov skandal na Ibizi

U njemu Strache navodnoj ruskoj poduzetnici u vili na Ibizi nudi pogodovanje pri dodjeli javnih natječaja ako ona financijski pomogne FPÖ-u da dođe na vlast. Nakon što je skandal eskalirao Strache je podnio ostavku na dužnosti u vladi i stranci dok je kancelar Sebastian Kurz, čelnik Narodne stranke desnog centra, odlučio raspisati izbore.

Najčitaniji članci