Obavijesti

News

Komentari 516

Na Kosovu noćas novi neredi; Dačić: I u rat ako je potrebno!

Na Kosovu noćas novi neredi; Dačić: I u rat ako je potrebno!
5

Vojnici KFOR-a su u srijedu navečer uklonili dio barikada na tom putu, a budući da su Srbi počeli istovarati nove količine šljunka, vojnici su bacili suzavac u masu

VIDEO

Pobunjeni Srbi su tijekom noći ponovno podigli barikade u mjestu Dudin Krš i to tamo gdje su snage KFOR-a djelomično uklonile betonske prepreke. Barikade su od zemlje, pijeska i kamenja, a visoke su oko dva i pol metra. Srbi su ih postavili na cesti preko obje trake, prenosi Radio KiM.

Vojnici KFOR-a su u srijedu navečer uklonili dio barikada na tom putu, a budući da su Srbi počeli istovarati nove količine šljunka, KFOR-ovci su bacili suzavac kako bi rastjerali građane. Nekoliko ljudi zatražilo je liječničku pomoć. Jedan dio okupljenih Srba "naoružao" se plinskim maskama, tako da se KFOR oko 1.15 sati povukao prema Kosovskoj Mitrovici.

Oko 2 sata u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice odjeknula je eksplozija u kojoj su oštećena dva automobila, prenosi RTS. Nitko nije ozlijeđen. 

Inače, barikada kod Dudinog Krša postavljena je prije četiri mjeseca i blokira put prema graničnom prijelazu Jarinje. Pripadnici KFOR-a su je već nekoliko puta pokušali ukloniti, ali bez uspjeha.

Zamjenik premijera Srbije: Zbog Kosova i rat ako treba

Ministar unutarnjih poslova i zamjenik premijera Srbije, Ivica Dačić poručio je u srijedu kako nitko u Srbiji ne smije reći da je Kosovo izgubljeno i da neće ratovati za Kosovo.

- Crvena linija za Beograd je oružani napad Hashima Thaçija na Srbe na Kosovu i Metohiji - rekao je Dačić za Press.

- Thaçi mora znati da napadom na Srbe na Kosovu napada i Beograd. Srbija to ne može i neće mirno gledati - dodao je Dačić.

Ministar je ocijenio kako je odbijanje rata kao mogućnosti bila pogrešna poruka Thaçiju jer je potrebna ravnoteža straha zbog sigurnosti u regiji. Ističe kako samo zbog te ravnoteže straha nikada nije izbio rat između SAD i Sovjetskog Saveza.

- U povijesti smo nekoliko puta gubili i vraćali Kosovo - zaključio je Dačić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 516
VIDEO

Spasio tisuće, na kraju se ubio: Uništili snimke koje je ostavio
FELJTON: ČERNOBIL, 5. DIO

Spasio tisuće, na kraju se ubio: Uništili snimke koje je ostavio

Valerij Legasov je tvrdio da je vlast tajila greške u dizajnu reaktora, ali i prethodne nesreće u drugim elektranama. Dvije godine nakon černobilske katastrofe se objesio

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'
FELJTON: ČERNOBIL, 6. DIO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'

Kada se vijest o černobilskoj katastrofi pojavila na našim prostorima svi su se pitali koliko je zračenje i nikome nije bilo svejedno. Krak radioaktivnog oblaka išao je prema Hrvatskoj...
Kirurg i tim iz Dubrave vraćaju djeci osmijeh na lica: 'Čudesno, Šimunov ožiljak se jedva i vidi'
SPAS ZA STOTINE MALIŠANA

Kirurg i tim iz Dubrave vraćaju djeci osmijeh na lica: 'Čudesno, Šimunov ožiljak se jedva i vidi'

U Hrvatskoj se na 1000 novorođene djece rodi jedno dijete s nekim od oblika rascjepa usne i nepca. Svi se liječe u KB Dubrava koja je referentni centar za liječenje ove bolesti. Osim djece iz Hrvatske, dolaze i iz regije