Obavijesti

News

Komentari 1

Vratilo se sunce! Neće još dugo

Vratilo se sunce! Neće još dugo

Nakon dugotrajnih kiša, vikend je bio sunčan i topao. Međutim, to lijepo vrijeme neće potrajati. Danas će u dijelu Hrvatske opet početi padati kiša, a očekuju se i pljuskovi s grmljavinom...

VIDEO

Pretežno sunčano, u unutrašnjosti uz dnevni razvoj oblaka, pa lokalno valja računati na poslijepodnevne pljuskove i grmljavinu osobito u unutrašnjosti Dalmacije te na krajnjem sjeveru, prognozira Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ).

 Vjetar na kopnu slab do umjeren sjeveroistočni i istočni, na Jadranu bura i sjeverozapadnjak. Bura će podno Velebita još ujutro biti i jaka.

Najviša dnevna temperatura zraka između 23 i 28 Celzijevih stupnjeva.

Osim na sunce i oblake, u novome tjednu treba računati i na pljuskove s grmljavinom, ponegdje i izraženije, pogotovo od srijede, kada će nakon prolaznog slabljenja, ponovno zapuhati bura. Najmanja vjerojatnost lokalnih nestabilnosti je u utorak, kada je pak ujutro najveća vjerojatnost mjestimične magle. Uz razmjerno toplo vrijeme te do srijede ne odviše jak vjetar i temperatura mora blago će porasti, prognoza je meteorologa Tomislava Kozarića.

U istočnoj Hrvatskoj će u ponedjeljak prijepodne i sredinom dana prevladavati sunčano vrijeme, a poslijepodne raste vjerojatnost lokalno jačeg razvoja oblaka i ponekog grmljavinskog pljuska, osobito u zapadnijim i sjevernim područjima. Temperatura će ostati kao i nedjeljna.

U središnjoj Hrvatskoj slična situacija. U prvom dijelu dana bit će sunčano i toplo, a u drugom dijelu dana očekuje nas jači razvoj oblaka uz mjestimice pljuskove i grmljavinu koju mogu biti izraženiji, ponajprije u istočnijim i južnim područjima.

Na zapadu zemlje bit će sunčano, kao i u nedjelju, osobito na sjevernom Jadranu dok su uglavnom samo u gorskim krajevima i unutrašnjosti Istre kasno poslijepodne i navečer mogući lokalni pljuskovi. 

Puhat će bura slabija od nedjeljne, a u drugom dijelu dana okrenut će na sjeverozapadnjak, osobito na otvorenom moru. Najviša temperatura zraka duž obale penjat će se i do 28 °C, a i u gorju će biti malo toplije nego u nedjelju.

U Dalmaciji su u ponedjeljak, za razliku od nedjelje, manje vjerojatni popodnevni razvoji oblaka i grmljavinski pljuskovi, pri čemu će biti više sunčanih sati te malo viša dnevna temperatura. Puhat će slaba do umjerena bura, a poslijepodne jugozapadnjak i sjeverozapadnjak uz malo valovito more.

Na krajnjem jugu vrijeme će također biti stabilnije i sunčanije tijekom cijelog dana, no ne može se jamčiti da neće biti ponekog lokalnog pljuska poslijepodne i navečer. Najviša temperatura zraka bit će između 25 i 28°C, a najtoplije će biti u dolini Neretve. Ujutro slaba do umjerena bura, popodne vjetar s mora.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"