Obavijesti

News

Na krovu počinje Ljeto u MSU – ulaz slobodan za prvi koncert

Na krovu počinje Ljeto u MSU – ulaz slobodan za prvi koncert
1

Multimedijsku manifestaciju danas na krovu Muzeja suvremene umjetnosti otvara legendarni poljski band "Kormorany"

Četvrtak 16. lipnja i napokon Ljeto u MSU, koje nam ove godine donose Poljaci! Legendarni poljski unerground bend "Kormorany" otvara treći po redu festival na terasi zagrebačkog Muzeja suvremene umjetnosti, žilavi glazbeni spektakl koji je na scenu prvi put stupio još 1984., koji je u turbulentnim vremenima "Solidarnosti" doista birao gdje će nastupati; po tunelima, gradilištima, nacističkim bunkerima, ne bi čovjek vjerovao, čak i crkvama, pa i u uobičajenim koncertnim dvoranama.

Riječ je o nepoderivim ljudima, koji su za ljubav glazbi i idealima umjetnosti u ona doba ne jednom bili uhićeni na bini skupa s publikom. Dođite u četvrtak u 20 sati i sami se uvjerite se na terasi MSU-a, na jednom od najspektakularnijih pozornica u Zagrebu, da kopačke o klin nisu objesili ni nakon 1991. Nisu se predali ni nakon pune 32 godine stvaranja, tijekom kojih su prošli put od hard rocka, često s elementima urbane folklorne poljske tradicije, da bi se s ideološkim oslobođenjem stali razvijati kroz teatar i nastupe po dvoranama diljem Europe.

Cijena? Prava sitnica. Točno nula kuna. Pravi poklon na otvaranju ovogodišnjeg maratonskog partyja, kojim se otvara niz od šest koncerata, popraćenih ciklusom Best of Metropolis s pet projekcija nekih od ponajboljih nagrađivanih europskih filmova iz protekle tri godine.

Subotnji red svirki potom otvara Pavel 25. lipnja, a onda slijedi domaće jednomjesečno bombardiranje decibelima ravno iz električnih gitara. Baš za dušu MTV generacije i sve one koji se tako osjećaju. Prvo vječno mladi Pips Chips Videoclips , zatim nepoderivi Let3, TBF sa svojim savršenim dijagnosticiranjem društva u stihu i beatu i Psihomodo Pop za kraj već duboko u ljetu 23. srpnja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Za koncerte su ulaznice u pretprodaji 85 kuna, a na dan koncerta 95 kuna. Ulaznice nabavite na blagajni MSU-a te na www.eventim.hr i svim prodajnim mjestima Eventima, a za Pavel, ukoliko ih budete kupovali na bilo kojoj od 105 benzinskih crpki Petrola, dobit ćete i 10 posto popusta. Deviza Ljeta u MSU-u i ove je godine da je svaki koncertni dan cjelodnevni praznik kulture, pa će ulaznica za Pavel vrijediti istog dana i za upad u Art-kino Metropolis u sklopu MSU-a, na projekciju španjolske humoristične drame "Savršen dan", ulaznica za Pipse 2. srpnja vrijedit će i za talijansku filmsku dramu "Mladost", ulaznica za Let3 9. srpnja otvarat će i vrata kina za Matanićev "Zvizdan", za TBF 16. srpnja vrijedit će i za francuski film "Lijepi dani", a uz Psihomodo Pop 23. srpnja na rasporedu će biti i francuski film "Vikendi".

Povrh svega toga, tijekom cijelog Ljeta u MSU-u s ulaznicama koje vrijede i za koncerte i za odabrane filmove u kinu Metropolis, apsolutno ste dobrodošli i na izložbu "Divlji zapad. Povijest neoavangarde Wroclawa", na bogatu prezentaciju umjetnina, filmova, fotografija i audio snimki iz grada koji je uoči Drugog svjetskog rata imao čak milijun stanovnika, ali i koji se više nikad nije sasvim oporavio ni od razaranja ni od Željezne zavjese.

Festival Ljeto u MSU ove godine prate Turistička zajednica grada Zagreba. Mr. Jack zna da glazba, baš kao i on, zbližava ljude, stoga se i ove godine odazvao pozivu i ljetuje u MSU-u! Kako su, od riječi važnija djela koja ih prate, za svoje prijatelje pripremio je brojna iznenađenja. Otkrivamo ih uskoro, jer je Ljeto iza ugla!

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović
Slaže li se Vlada PP? Penava je rješenje za ostanak HDZ-a na vlasti. Ovo su glavne prepreke
PENAVA 'NA IZVOL'TE'

Slaže li se Vlada PP? Penava je rješenje za ostanak HDZ-a na vlasti. Ovo su glavne prepreke

Plus+ Ako je Penava spreman uzeti sve što mu Plenković ponudi, u zamjenu za Pupovčev “skalp”, onda imamo vladu