Obavijesti

News

Komentari 31

Na lutriji dobio deset mil. kuna, a i dalje jede u pučkoj kuhinji

Na lutriji dobio deset mil. kuna, a i dalje jede u pučkoj kuhinji
1

Milijunaš Leroy Fick, koji je novac osvojio na lutriji i dalje koristi markice za hranu za pomoć siromašnim obiteljima. Vlasti mu ne mogu ništa zbog rupa u zakonu

VIDEO

Amerikanac Leroy Fick (59) prošle je godine u lipnju na lutriji osvojio 10 milijuna kuna, ali je i dalje svakog dana u pučkoj kuhinji, piše Daily Mail. Fick je novac osvojio na televizijskom kvizu i do sada je kupio kuću i novi kabriolet Audi. Nedavno je priznao da još uvijek koristi karticu kojom u trgovinama kupuje jeftiniju hranu. Dužnosnici države Michigan su mjesecima radili s federalnim vlastima kako 'začepili' rupe u zakonu i spriječili da netko tko ima milijune dobiva takve popuste. Pravo na takvu socijalnu pomoć dodjeljuje se na temelju prihoda, a dobitak na lutriji zakon ne smatra prihodom. Sam Fick je rekao da se zbog kartice, koja mu je prije dobitka na lutriji bila potrebna, obratio službi za socijalnu pomoć.

- Rekli su mi da karticu mogu zadržati ako želim - rekao je Fick te dodao kako je od dobitka na poreze da gotovo polovinu iznosa.

Markice za hranu namijenjene su za pomoć siromašnijim obiteljima. 

- Da Leroy Fick koristi popuste, za koje plaćaju porezni obveznici, nakon što je osvojio milijune je apsurd. Šteta je novca poreznih obveznika - rekao je senator države Michigan, Rick Jones. 

Njegov kolega, senator John Moolenar, predložio je kladioničarskim kućama i upravama lutrija da o imenima novopečenih milijunaša obavijeste i vladu kako bi ih mogli maknuti s programa socijalne pomoći. 

Markice za hranu svakodnevno koristi oko 1,9 milijuna ljudi u Michiganu, a od tog broja je 805.000 djece.  

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 31
VIDEO

Jezivi detalji ubojstva na nasipu  u Zagrebu: Prerezao joj je vrat pa nazvao policiju i predao se
OGLASILA SE I POLICIJA

Jezivi detalji ubojstva na nasipu u Zagrebu: Prerezao joj je vrat pa nazvao policiju i predao se

Kako neslužbeno doznajemo, muškarac je ženi rasjekao vrat u blizini ruševne bolnice, a onda zvao policiju i predao se. Policija je pronašla tijelo uz samu Savu, a identitet žene još nije poznat.

Pogledajte oluju koja je prošla Istru i kreće se prema središnjoj Hrvatskoj. Moguća je i tuča...
VELIKA OBORINSKA MASA

Pogledajte oluju koja je prošla Istru i kreće se prema središnjoj Hrvatskoj. Moguća je i tuča...

DHMZ je ranije upozorio da su moguće grmljavinske oluje, a za istočnu Hrvatsku i tuča. Nestabilno vrijeme nastavit će se i sutra
Liječnici u Vinogradskoj izveli prvi put ovaj zahvat: Pacijentici smo zaledili tumor u dojci
NOVI USPJEH HRVATSKIH LIJEČNIKA

Liječnici u Vinogradskoj izveli prvi put ovaj zahvat: Pacijentici smo zaledili tumor u dojci

Pacijentica je preživjela već puno operacija i rekla da više nikad u životu ne želi otići ni na jednu. Bila je presretna što sad nije morala - otkrila nam je dr. Bolanča Čulo