Obavijesti

News

Komentari 39

Na Markovom trgu: Održao se mirni prosvjed protiv Todorića

Na Markovom trgu: Održao se mirni prosvjed protiv Todorića
8

U četvrtak je održan mirni prosvjed na Markovom trgu pod nazivom "Protiv Todorića: protiv pogodovanja tajkunima!" na kojem je 70-ak prosvjednika izrazilo neslaganje s politikom...

VIDEO

Mirni prosvjed pod nazivom "Protiv Todorića: protiv pogodovanja tajkunima!" na kojem su prosvjednici, njih 70-ak izrazili neslaganje s politikom koja, kako su rekli, "štiti tajkune, a gazi malog čovjeka" te poručili kako ne žele živjeti u siromašnoj zemlji sa 200 bogatih obitelji, održan je u četvrtak navečer na Markovom trgu u organizaciji Radničke fronte.

Predstavnik Radničke fronte iz Samobora Matija Đolo istaknuo je kako su okupili da bi izrazili protivljenje tajkunsko - političkoj eliti.

"Svi brinu što će biti s Agrokorom, a nitko što će biti s radnicima i od čega će živjeti", upozorio je te ustvrdio kako je za sve kriva privatizacija od početka '90-tih godina.

"Narod je za to da se Agrokor i te kompanije vrate radnicima, a prvenstveno bi bilo dobro da vlast napravi nekakav plan spašavanja poduzeća i radnika. Vlast bi više pažnje trebala davati narodu, a ne kapitalu", rekla je jedna od prosvjednica.

Prosvjednici su uzvikali "Dolje HDZ, dolje SDP!"

"Zašto nama država ne pomaže i ne progleda kroz prste nego samo Todoriću? Zašto se pogoduje tajkunima umjesto da se spašava obične ljude? Agorkor radnicima, Todoriću robija", kazali su pripadnici Radničke fronte.

Pred prosvjednicima Đolo je upitao i zašto se ne može znati koliko Todorić duguje državi, zašto su se svi političari uskomešali na mogućnost propasti jednog tajkuna, a nikoga nije briga za toliko nezaposlenih, siromašnih, za kopače po kontejnerima i one koji bježe iz zemlje, zašto se ne govori, čak ni sada, o podrijetlu Todorićeve imovine, zašto se ne govori o brojnim aferama iz kojih izišao neokrznut, zašto je jedino u što možemo biti sigurno to da Todorić, što god da se dogodi, neće ostati bez svog dvorca i imovine.

Vrijeme je, poručuje, da dignemo glas protiv tajkuna, ne samo Todorića, nego i svih drugih i protiv čitavog ekonomskog modela koji ih generira i podržava, protiv toga da jedni žive u dvorcima, dok drugi nemaju što jesti i da se država trga da spasi bogataše, dok siromašne ignorira. Dignimo glas i protiv toga da najbogatiji čovjek u zemlji postavlja ministra financija, protiv toga da "mali" ljudi idu u ovrhe i bankrot za minimalne dugove dok se velikima praštaju milijarde, poručio je Đolo.

Naglasio je da javnost ne zna čak ni koliko je Agrokor dužan državi za PDV, a progledalo mu se kroz prste u desetinama afera, dok ta i druge kompanije brutalno krše radnička prava i da država ništa ne poduzima.

Prosvjednica Miljenka Ćurković problem vidi u tome što su sve prošle Vlade u proteklih 27 godina hrvatske samostalnosti pogodovale kapitalu, a ne radniku.

"Želimo poslati poruku vlasti da shvati kako je ona radi naroda, a ne narod radi nje", rekla je.

Naglasila je i da se u Agrokoru nisu ponašali kao dobri gospodari, već su se zaduživali preko svake, mjere, tu je bila na djelu megalomanija, a država im je pogodovala dajući subvencije, tolerirala neplaćanje poreza i davanja, kao i dobavljačima, a upropašten je čitav niz velikih i malih OPG-ova.

"Najbolje bi bilo da se Agrokorove tvrtke vrate radnicima, a vlast da napravi plan spašavanja tvrtki i radnika", poručila je.

Prosvjednici su nosili zastave Radničke fronte i transparente na kojima je, među ostalim, pisalo "Protiv Todorića - drugačiji svijet je moguć", "'Ko je jamio - na robiju", "Dvorci su za muzeje, a ne tajkune", "Kulmerovi dvori narodu, a ne Todoriću", "Todoriću, koliko plaćaš blagajnice?", "Vratimo Konzum radnicima!"

Među prosvjednicima je bio i saborski zastupnik Ivan Pernar koji im je izrazio potporu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 39
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Sin (28) izbo majku (68) u kući. Susjedi u šoku: 'Ovo je mirna ulica, strašno je što se dogodilo'
HOROR U VRAPČU

Sin (28) izbo majku (68) u kući. Susjedi u šoku: 'Ovo je mirna ulica, strašno je što se dogodilo'

Nesretnu ženu napao je u subotu u jutarnjim satima u domu na zapadu Zagreba. Uhićen je, a o motivima policija zasad ne želi spekulirati
Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)