Obavijesti

News

Komentari 23

'Na mene su se ljutili i 'lajali', ali bi svi jeftiniju struju i plin'

'Na mene su se ljutili i 'lajali', ali bi svi  jeftiniju struju i plin'
3

Sigurna energetska opskrba je ključna za neovisnost jedne države. Moramo imati daleko najjeftiniju cijenu energije u regiji zbog resursa koje imamo, kaže ministar

VIDEO

U zadnje tri godine pale su cijene struje, ali i plina za industriju. Primjerice, Petrokemija plaća 25 posto jeftiniji plin koji joj čini 75 posto troškova. Na mene su se svi ljutili, 'lajali' jer nitko ne bi htio kod kuće Omblu, Plomin, a svi bi jeftiniju struju i plin, više izvoza i konkurentnije poslovanje - rekao je ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak za Poslovni dnevnik koji je u Vinkovcima organizirao manifestaciju 'Poslovni uzlet'.

- Sigurna energetska opskrba je ključna za neovisnost jedne države, u suprotnom gubimo šanse za upravljanje važnim procesima. Moramo imati daleko najjeftiniju cijenu energije u regiji zbog resursa koje imamo - rekao je Vrdoljak.

Na pitanje da li to znači da nova istraživanja nafte i plina idu dalje, Vrdoljak je kazao da je generalni stav Vlade da se s tim projektima ide dalje.

- Neće biti nikakvog referenduma. Ako se htjelo, trebalo ga se raspisati prije dvije godine. Kakvu bi poruku danas time poslali investitorima? Sutra ćemo plaćati jeftiniju cijenu ako budemo imali svoje izvore. Tu u Slavoniji neću pričati puno o moru, već ću reći da smo za blok Sava 10 dobili ozbiljne ponude. Za dva tjedna očekujem odluku Vlade za pregovarački postupak, a za sedam do osam mjeseci potpisivanje ugovora. I za ostale blokove imamo ozbiljne ponude. Na jednom od budućih Poslovnih uzleta u Slavoniji možda ćemo razgovarati o manjku školovanih geologa, strojara, tehničara... - rekao je Vrdoljak.

Cijeli intervju s ministrom Vrdoljakom pročitajte OVDJE.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 23
VIDEO

Penava: 'Demografija nam je najvažnija. Ne brine me Zagreb, on je možda i prenapučen...'
IZBORI 2024.

Penava: 'Demografija nam je najvažnija. Ne brine me Zagreb, on je možda i prenapučen...'

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.