Obavijesti

News

Komentari 127

Na mjestu gdje su našli tijelo, poginulo je troje mladih, ubijen je muškarac, a česti su i požari

Na mjestu gdje su našli tijelo, poginulo je troje mladih, ubijen je muškarac, a česti su i požari

Na Adi Huji je 2014. godine bila stravična nesreća u kojoj je šestero mladih BMW-om sletjelo u Dunav. Troje ih je poginulo. U tamošnjem restoranu 2016. ubijen je 48-godišnjak

VIDEO

Poluotok Ada Huja, na kojemu je u Beogradu pronađeno tijelo mladića za kojega se sumnja da je Matej Periš, prostire se od Pančevačkog mosta do naselja Višnjica, na desnoj obali Dunava. Od centra Beograda udaljeno je svega četiri kilometra, no unatoč tome, godinama je bilo svojevrsno "slijepo crijevo" , koje je služilo kao deponij šute.

POGLEDAJTE VIDEO:

Dio je gradske općine Palilula, a Grad Beograd na svojim stranicama navodi da, realizacijom novih razvojnih projekata, Ada Huja ima šanse postati jedan od prirodnih bisera i najvećih potencijala srpske metropole. Srpski mediji još su prije više godina Adu Huju prozvali "ukletim mjestom" zbog niza nesreća, tragedija, ubojstava i požara koji su se tamo dogodili.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Beograd: Prona?eno je tijelo mla?eg muškarca jutros u Dunavu, policija sumnja da bi to mogao biti Matej Periš

Tako je Blic početkom kolovoza 2018. pisao o požaru restorana Carska ohota, koji je potpuno izgorio, no srećom, nitko pri tome nije stradao. Najveća tragedija koju Beograđani pamte svakako je pogibija troje mladih 2014. godine. Anastasija Stajić (16), Nemanja Antić (18) i Miloš Janković (20) utopili su se 11. studenog 2014. godine nakon što je BMW u kojemu su bili sletio u Dunav upravo na mjestu gdje je, prema navodima srpskih medija, pronađeno zasad još neidentificiranog mladića.

Troje putnika iz automobila preživjelo je nesreću s teškim ozljedama, a jedan poginuli mladić vozio se u prtljažniku jer za njega u automobilu nije bilo mjesta. Istraga je pokazala kako vozač nije imao položen vozački ispit, a kobnog jutra vozio je više od 110 kilometara na sat. za izdazivanje prometne nesreće s troje poginulih pravomoćno je osuđen na sedam godina zatvora.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

mjesto gdje je pronađen matej periš VIDEO

U prosincu 2016. u restoranu Carska ohota je ubijen  Zoran Todorović (48). Za njegovo ubojstvo pravomoćno je u ožujku 2019. na 13 godina zatvora osuđen njegov kum Aleksandar J. (33). Teretili su ga da je 8. prosinca 2016. došao u restoran na Adi Huji, noseći prepravljenu - skraćenu lovačku pušku. Prišao je stolu za kojim je sjedio Todorović te iz puške ispalio u njega dvije patrone.
Potom je izašao iz restorana, ponovno napunio pušku i ispalio još jednu patronu u žrtvu nakon čega je pobjegao.
Nedaleko od mjesta gdje je troje mladih preminulo, u siječnju 2018. u Dunav su sletjeli 50-godišnjak i 25-godišnjakinja, no spašeni su brzom reakcijom ribara koji ih je izvukao na obalu.

U restoranu Carska ohota 2012. godine u srpnju 2012. pretukli su mladića koji je branio djevojku. Više mladića palicama je pretuklo nenada Vučkovića, koji je preminuo u bolnici od posljedica udarca u potiljak.
Adom Hujom harali su i požari. Jedan od većih izbio je u srpnju 2017. u  Tvornici kartona Beograd, popularno zvanoj "Kartonka". Gorjela je velika količina kartona, a Blic piše da se deset vatrogasnih ekipa satima borilo s vatrenom stihijom. Mjesec dana prije toga u gašenju požara u istoj tvornici poginuo je vatrogasac. Radnici su požar pokušali sami ugasiti te su prekasno zvali vatrogasce zbog čega je vatra zahvatila kotlovnicu, koja je eksplodirala.

Na mjestu gdje su danas našli tijelo u Beogradu, prije osam godina poginulo je troje mladih
Na mjestu gdje su danas našli tijelo u Beogradu, prije osam godina poginulo je troje mladih

Na stranicama Grada Beograda navode da se na Adi Huji godinama, još od 1960. godine, odlagalo smeće iz cijelog Beograda, dok deponij nije preseljen u Vinču, a gomile otpada su preorane i prekrivene zemljom. 

Eko sustav Ade Huje i dalje ugrožavaju ostaci propalih betonja, deponiji pijeska i šljunka, tvornica papira, a naročito kanalizacija i vode Mirijevskog potoka koje se izlijevaju u rukavac Dunavac iza Ade Huje.
Generalnim urbanističkim planom tamo je predviđena gradnja stambeno-komercijalnog kompleksa, dok će veći dio poluotoka biti izletiše sa sportskim terenima i uređenim zelenim površinama. Na Adi Huji nalazi se najveća karting staza na Balkanu, a tamo se planira izgraditi još jedan most preko Dunava dug preko tri kilometra.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 127
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a