Obavijesti

News

Komentari 11

'Na našem koledžu studenti se osjećaju kao da tu pripadaju'

'Na našem koledžu studenti se osjećaju kao da tu pripadaju'
3

Studenti dolaze na RIT Croatia u Dubrovnik iz različitih zemalja, neki na četverogodišnji studij, neki na jedan semestar iz podružnica u Dubaiju i SAD-u...

VIDEO

Rezultati jesu bitni! A RIT Croatia Dubrovnik ih ima...

Oko 80 posto mladih koji su na diplomirali na dubrovačkom kampusu prošle godine ima posao. Rezultati su to kojima je cijeli koledž, a posebno Don Hudspeth, predsjednik i dekan koledža RIT Croatia u Hrvatskoj izrazito ponosan.

- Krajnja provjera i nešto što je nama vrlo važno jest sudbina naših diplomanata. S njima smo aktivno u kontaktu i želimo znati što su postigli nakon diplome. Ovo je sjajan rezultat! – rekao je dekan Hudspeth, koji je na čelu koledža od osnutka.

Pravi dokaz je i diplomantica Ana Jarak, koja je RIT Croatia u Dubrovniku upisala kao prva generacija, 1997. godine, na studiju Menadžment u turizmu, hotelijerstvu i uslužnim djelatnostima.

Uz diplomu RIT Croatia postigla sam željenu karijeru

- Danas kada radim u multinacionalnoj kompaniji na razvoju novih turističkih proizvoda upotrebljavam svakodnevno sva znanja koja sam stekla na RIT Croatia. Kod izbora koledža bila mi je bitna jedna jedina stvar – da nakon studija radim ono što doista želim i volim. RIT je imao program koji će me dovesti tamo gdje sam i željela biti. Internacionalna karijera, s putovanjima, upoznavanjem novih ljudi. To sami postigla. Da mogu ponovno birati opet bih izabrala isti put jer prestiž koji donosi diploma RIT Croatia otvara vrata posvuda – kazuje Ana Jarak. 

Dubrovnik – grad za poželjeti

I dekan Hudspeth i diplomantica Ana Jarak su jako vezani za Dubrovnik. Predsjednik RIT Croatia Don Hudspeth se na hrvatsku obalu doselio iz kanadskog Vancouvera .

- Kako bi se reklo, ja sam dubrovački zet. Moja supruga Đurđica je iz Dubrovnika  – kazuje.

Smatra da je Dubrovnik savršena prilika za mlade.

- Internacionalan grad, grad u koji dolaze ljudi iz cijelog svijeta. Rijetka su mjesta gdje imate priliku studirati na prestižnom američkom sveučilištu, u tako predivnom okruženju. Pogledate li grad Dubrovnik i našu lokaciju, vidjet ćete da je riječ o jedinstvenom prostoru – rekao je dekan Hudspeth.

Studenti dolaze na RIT Croatia u Dubrovnik iz različitih zemalja, neki na četverogodišnji studij, neki na jedan semestar iz podružnica Dubaiju i SAD-u,  a neki i na studentsku razmjenu preko Erasmusa.

- Ovo je okruženje u kojem se mogu pronaći i uživati – kazuje dekan. 

Ana Jarak smatra da Dubrovnik studentima nudi baš sve što im treba.

I nakon završetka studija RIT ostaje uz svoje diplomante

Dekan Hudspeth naglašava najveću prednost američkog koledža.

- Budući da smo ovdje već 19 godina i da smo kroz naše programe usredotočeni na izgradnju profesionalne karijere studenata, imamo izvrsne kontakte s industrijom. Jedan od uvjeta je da studenti moraju obaviti praksu pa imamo uhodanu mrežu kontakata. Radno iskustvo naših studenata stoga je kvalitetnije od onoga koje bi eventualno stekli sami. Nadalje, zahvaljujući toj povezanosti s kompanijama i industrijom, neki od tih pojedinaca gostuju kao govornici. Stoga smo usko povezani s kompanijama u kojima će se studenti jednoga dana zaposliti. Osim toga, s obzirom da smo tu već neko vrijeme, mnogi od naših diplomanata rade u ugostiteljstvu, pa je naša međusobna povezanost još i jača – rekao je Hudspeth. 

Mreža kontakata je nešto što uvijek ostaje bivšim i sadašnjim studentima, profesorima, stručnjacima s kojima surađuju.

- Angažiranost i povezanost s RIT Croatia ne prestaje diplomom. Često na druženjima diplomanata susrećemo i sadašnje studente RIT Croatia te im na neki način postajemo mentori. Osobno sam bila mentor nekoliko studenata na zanimljivim projektima i diplomskim radovima. To mi je bila velika čast. Mnogi moji kolege su sada poslodavci mlađim generacijama studenata.  Znaju da dobivaju kvalitetnog i spremnog mladog čovjeka za rad u njihovim firmama – rekla je Ana Jarak.

Osjećate se kao da tu želite biti

Dekan poziva sve koji su zainteresirani da bar na jedan dan posjete RIT Croatia u Dubrovniku kako bi iskusili što znači studirati na takvom koledžu.

- Jedno je biti primljen na studij, a sasvim drugo osjećati se kao da tu doista želite biti. To je ključna razlika. Mislim da se u ovakvom okruženju studenti doista mogu pronaći i osjećati se vrlo ugodno – zaključuje dekan Hudspeth.

Fill out my online form.
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku
UŽAS U MEKSIKU

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku

Državno odvjetništvo meksičke savezne države Baje Californije navelo je da će forenzičari analizirati tijela kako bi se utvrdilo radi li se o nestaloj braći.

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić
POLICIJA OBJAVILA

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić

Sin (28) je oštrim predmetnom zadao više ubodnih rana 68-godišnjakinjoj majci...
Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju
FOTOGRAFIJA PRIVOĐENJA

Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju

Zagrebačka policija izvijestila je o detaljima teškog ubojstva na Črnomercu