Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
17 komentara

Plenković: Sutra na dnevnom redu i Zakon o udomiteljstvu

Na pitanje novinara je li do promjene stava došlo zbog Zakona o udžbenicima, pa će HNS zauzvrat podržati Zakon o udomiteljstvu, Plenković je rekao da to nema veze jedno s drugim

Karlovac: Izjave za medije nakon sjednice Vlade
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
17 komentara

Nakon sjednice Nacionalnog vijeća HDZ-a, premijer i šef stranke Andrej Plenković odgovarao je na pitanja novinara.

- Na sjednici smo razmotrili sve aktualne teme, posebno sve što se proteklih tjedana usvojilo u Hrvatskom saboru, aktivnosti Vlade i sjednicu Vlade u Karlovcu, plan za idući tjedan, zadnji tjedan Hrvatskog sabora, sve što se u tom tjednu treba usvojiti. Mirovinska reforma i niz važnih zakona koji su raspravljeni i koje je Vlada uputila jučer i danas u saborsku raspravu - rekao je premijer.

POGLEDAJTE VIDEO:

- Razgovarali smo i o nizu internih odluka koje je stranka donijela. Izvjestio nas je glavni tajnik da je obavljena revizija financijskog poslovanja i da je HDZ dobila bezuvjetno mišljenje i bez bilo kakvih preporuka, pa se ovom prilikom zahvaljujem kolegama u glavnom tajništvu i financijama stranke koji su očito i zakonito i transparentno vodili te poslove, a za što smatramo da je jako dobro za funkcioniranje stanke. To je naime bila jedna od preporuka kada smo preuzeli vodstvo HDZ-a prije dvije godine - napomenuo je.

Na pitanje hoće li sutra na dnevnom redu za glasanje biti Zakon o udomiteljstvu oko kojeg je bilo prijepora unutar vladajuće koalicije, Plenković je odgovorio da, koliko je njemu poznato, taj će zakon biti na dnevnom redu.

Zagreb: Plenković predsjednika Vlade Slovačke Petera Pellegrinija IDE U DRUGO ČITANJE Plenković potvrdio: Na Vladi će sutra biti Zakon o udžbenicima

Upitan na čije ruke sutra računa, Plenković je odgovorio: 'To ćete vidjeti sutra. Mislim da su se obavile konzultacije i na razini parlamentarne većine i da će zakon proći onako kako je Vlada predložila'.

Na pitanja novinara hoće li HNS inzistirati na svojim amandmanima ili će ipak podržati ovakav prijedlog zakona, premijer je samo ponovio da će se 'sve vidjeti i znati sutra'.

- Važno je da zakon prođe. Mislim da je zakon koji je postavljen, s naglaskom na profesionalno udomiteljstvo jedan od kvalitetnih načina za rješavanje problema koji postoji. Imamo dosta djece koja su udomljena, ima dosta djece koja su u domovima. Koncept deinstitucionalizacije je važan i ja očekujem da će ovaj zakon biti dobar u praksi.

- Na pitanje je li do promjene stava došlo zbog Zakona o udžbenicima, pa će HNS zauzvrat podržati Zakon o udomiteljstvu, Plenković je rekao da to nema veze jedno s drugim.

SUKOB OKO UDŽBENIKA Napetosti u vladajućoj koaliciji: HNS prijeti izlaskom iz Vlade?

- Na podsjećanje novinarke kako je HNS prijetio da će izaći iz Vlade jer se ta točka dva puta micala s dnevnog reda, premijer je izjavio da to nije točno. 

- Postoji puno zakona oko kojih je potrebno da se i koalicijski partneri unutar Vlade i koordinacije vode temeljite i detaljne konzultacije i mislim da je sve napravljeno kako je trebalo biti, barem što se mene tiče. Vodite računa da je važno da se stignu obaviti pripreme do početka iduće školske godine. Prema tome ovdje nema nikakve drame, je li nešto tjedan dana prije ili kasnije, ono što je bitno da sadržaj zakona bude dobar - zaključio je Plenković.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message