Obavijesti

News

Komentari 15

Na plenumima traže dva puta manje plaće političarima u BiH

Na plenumima traže dva puta manje plaće političarima u BiH
1

U Sarajevu, Mostaru, Zenici, Bihaću... zasjeda plenum građana. Nevladine organizacije će početkom tjedna tražiti provedbu zahtjeva građanskih plenuma

VIDEO

Građanski plenumi i mirni prosvjedi dio su prosvjedničkog dekora koji će sljedećih dana obilježiti stanje u Federaciji BiH. U petak se prosvjedovalo u Sarajevu, Tuzli, Mostaru, policija nije uopće intervenirala jer su prosvjedi bili mirni. I u petak se ispred zgrade Predsjedništva BiH u Sarajevu skupilo najviše prosvjednika.

Automobilski promet ispred Predsjedništva BiH je i dalje blokiran. Pozivali su se ponovno na ostavku Vlade Federacije BiH i dvostruko smanjenje troškova administracije. 

Mirni prosvjedi održani su i u Tuzli i trajat će dok se ne ispune svi zahtjevi plenuma građanki i građana Tuzlanske županije. U njihovom proglasu se iskazuje potpora daljem održavanju mirnih prosvjeda u svim gradovima BiH i osnivanju novih plenuma.

 Zahtijeva se da se plenumu građanki i građana stave na raspolaganje svi prostori javnih ustanova i javnih poduzeća čiji je osnivač Vlada Tuzlanske županije, te prostori kojima upravljaju županijska tijela uprave. Traže da se zaustavi korištenje objekata namijenjenih djeci za privremeni smještaj tijela uprave, kao i da javni mediji osiguraju televizijski i radijski prijenos javnih radnih sastanaka plenuma. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

U Sarajevu, Mostaru, Zenici, Bihaću..., također, zasjeda plenum građana. Nakon dobivenih sugestija građana, predstavnici nevladinih organizacija početkom tjedna tražit će provedbu njihovih zahtjeva. 

Upravni odbor Udruženja 'Mladi muslimani' zahtijeva od članova Predsjedništva BiH i Vlade FBiH da ne daju ostavke do izbora kako bi se sačuvala stabilnost u BiH i FBiH. 

- Zahtijevamo da se ne dopusti ugrožavanje parlamentarne demokracije u BiH i da se ne dopusti pojedincima, ili interesnim skupinama da, putem demokracije nepoznatih plenuma i foruma, ugroze parlamentarnu demokraciju i uvedu na mala vrata anarhiju, oligarhiju ili diktaturu - stoji u priopćenju. 

'Mladi Muslimani' skreću pozornost BiH javnosti na manifest nevladine organizacije 'Udar', koja se iskazuje kao organizator prosvjeda u Tuzli, na stav kojim zahtijevaju zabranu političkog aktivizma osobama koje se deklariraju kao vjernici.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina