Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
237 komentara

Na poticaj SDP-a: U Sutivanu otkrili bistu Franje Tuđmana

Bistu je otkrio tehnički ministar graditeljstva i prostornog uređenja Lovro Kuščević u sklopu obilježavanja Dana općine Sutivana, odnosno Dana sv. Ivana Krstitelja

237 komentara

Na poticaj općinske organizacije SDP-a u Sutivanu na Braču u petak je ispred zgrade općine otkrivena bista prvome hrvatskom predsedniku Franji Tuđmanu, a svečanosti je nazočio i predsjednik splitsko-dalmatinskog županijskog SDP-a i član Predsjedništva te stranke  i bivši ministar uparve Arsen Bauk, potvrđno je u sutivanskome SDP-u.

Bistu je otkrio tehnički ministar graditeljstva i prostornog uređenja Lovro Kuščević u sklopu obilježavanja Dana općine Sutivana, odnosno Dana sv. Ivana Krstitelja.

"Osobno sam predložio da se ta bista iz općinske vijećnice postavi u parku ispred zgrade općine i s tim mojim prijedlogom složili su se svi ostali vijećnici općinskoga vijeća", izjavio je  za Hinu predsjednik sutivanskog općinskog SDP-a Petar Matijašević, koji je i vijećnik u Općinskom vijeću. Objasnio je kako SDP i HDZ u Sutivanu nisu u koaliciji, ali dobro surađuju u rješavanju životnih poteškoća na području te općine.

"Podjele u hrvatskome društvu su katasrofalne i potrebno ih je prevladavati", smatra Matijašević.

Arsen Bauk, koji je bio na svečanosti otkrivanja biste Franji Tuđmanu u Sutivanu, izjavio je kako je prvi hrvatski predsjednik "imao grešaka, ali puno više pozitivnih postupaka."

"Franjo Tuđman znao je donositi prave odluke - prvo kada se 1941. godine priključio partizanima, a onda i devedesetih kada se stvarala Hrvatska," rekao je Bauk.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message