News

Komentari 10

Na pročelju zgrade Grada Rijeke izvjesili su zastavu duginih boja

Na pročelju zgrade Grada Rijeke izvjesili su zastavu duginih boja

Međunarodni dan borbe protiv homofobije, transfobije i bifobije (IDAHOBIT) obilježava se 17. svibnja od 2004. godine diljem svijeta, a u Hrvatskoj službeno od 2011. godine

Povodom obilježavanja današnjeg Međunarodnog dana borbe protiv homofobije, transfobije i bifobije na zgradi Grada Rijeke izvješena je zastava duginih boja.

Međunarodni dan borbe protiv homofobije, transfobije i bifobije (IDAHOBIT) obilježava se 17. svibnja od 2004. godine diljem svijeta, a u Hrvatskoj službeno od 2011. godine kada je njegovo obilježavanje potvrdio Hrvatski sabor kao dio Nacionalne politike ravnopravnosti spolova.

Simboličnim činom isticanja zastave duginih boja Grad Rijeka i ove godine daje podršku borbi protiv homofobije, transfobije i bifobije te skreće pozornost na nužnost borbe protiv predrasuda i diskriminacije prema osobama homoseksualne orijentacije te prema transrodnim i transeksualnim osobama.

Ovogodišnja globalna tema Međunarodnog dana borbe protiv homofobije, transfobije i bifobije (IDAHOBIT-a) je  “Zajedno: Odupiranje, podržavanje, iscjeljenje!” (Together: Resisting, Supporting, Healing!) s ciljem ukazivanja na teške posljedice koje sa sobom donosi pandemija kao i na važnost pružanja međusobne podrške i povezivanja.

Najčitaniji članci