Obavijesti

News

Komentari 275

'Platit ćemo Sheraton ako nam pokažu gdje je to u proračunu'

'Platit ćemo Sheraton ako nam pokažu gdje je to u proračunu'
5

Zamjenica ministra branitelja, Vesna Nađ demantirala je izjavu Đure Glogoškog koji je rekao da je prihvatio njezinu ponudu da branitelji spavaju u hotelu Sheraton

VIDEO

Meni je sasvim svejedno gdje i kako spava . Meni je drago da je prihvatio odluku Ministarstva branitelja da napusti kuću u Zaprešiću koju je protupravno koristio. A gdje spava i gdje će spavati je stvarno njegov problem, kazao je ministar branitelja Predrag Matić odgovarajući na upit što misli o jučerašnjoj izjavi Đure Glogoškog koji je rekao da na prijedlog Matićeve zamjenice spava u Sheratonu.

Matić je kao i  Vesna Nađ ponovio da je Ministarstvo branitelja, nakon smrti Nevenke Topalušić, ponudilo najtežim invalidima smještaj da ne budu na hladnoći. Istaknuo je da je jedan od uvjeta pritom bio i prekid prosvjeda.

- Da li će netko spavati u Sheratonu ili nekom drugom elitnom hotelu, mi ćemo platiti samo neka nam pokažu stavku u proračunu Ministarstva branitelja gdje je to navedeno - rekao je Matić.

Na upit novinara hoće li se nakon svega dodatno zaoštriti odnosi između Ministarstva i branitelja, Matić odgovara:

- Možemo li još više zaoštriti odnose , policija je oko mene. Šest mjeseci pokušavam argumentima, dokazima, činjenicama, ali protiv laži, podmetanja, stari HDZ-ovski obrazac - rekao je.

Pokretanje videa...

Snježana Krnetić/24sata 01:23

'Nismo ludi da plaćamo smještaj u hotelu'

"Toliko ludi nismo da plaćamo smještaj u Sheratonu niti u bilo kojem drugom hotelu", objavila je u četvrtak ujutro Vesna Nađ, zamjenica ministra branitelja Predraga Matića, na svom Facebook profilu.

Time je demantirala izjavu Đure Glogoškog koji je u srijedu  u Požegi rekao da, nakon selidbe iz kuće u Zaprešiću, spava u Sheratonu.  Smještaj 100-postotnim invalidima, prema njegovim riječima ponudila je Nađ, a on je tu ponudu i prihvatio.

Nađ je u srijedu navečer, također na Facebooku, napisala kako je još u noći kad je umrla Nevenka Topalušić ponudila braniteljima smještaj, te podsjetila na status koji je objavila 22. listopada 2014.

"Predložila sam predsjedniku 100%-tnih HRVI iz Domovinskog rata, Đuri Glogoškom da skloni svoje suborce, 100%-ne invalide s ovog nevremena i da će Ministarstvo organizirati smještaj u Hotelu. Jedino se za stolom mogu rješavati problemi. Jedan od njihovih zahtjeva oko 100%-tnih invalida pripadnika HVO još smo u ponedjeljak ugradili u radni materijal izmjene Zakona" , napisala je Nađ.

Glogoški i branitelji su ponudu odbili te ostali u šatoru u Savskoj 66 ispred Ministarstva branitelja.

U nastavku prenosimo priopćenje Ministarstva branitelja.

" Povodom nedavne izjave Đure Glogoškoga u kojoj navodi da je zamjenica ministra branitelja Vesna Nađ na samom početku prosvjeda HRVI 100% I. skupine ponudila hotelski smještaj, Ministarstvo branitelja dužno je hrvatskoj javnosti ponuditi objašnjenje.

Nakon što je u listopadu 2014. godine, za vrijeme prosvjeda ispred Ministarstva branitelja, umrla hrvatska braniteljica Nevenka Topalušić, zamjenica ministra branitelja Vesna Nađ je gospodinu Đuri Glogoškom predložila da Ministarstvo branitelja privremeno organizira hotelski smještaj za hrvatske ratne vojne invalide 100% I. skupine, kako bi se od hladnoće zaštitilo njihovo i tako narušeno zdravlje.

Treba reći da je u fokusu prijedloga Ministarstva branitelja bila isključivo zaštita najtežih stradalnika Domovinskog rata i dijalog s prosvjednicima te da Ministarstvo branitelja nema osiguranu stavku za financiranje smještaja o kojem govori gospodin Glogoški", stoji u priopćenju.


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 275
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca