Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se

Na rubu smrti: Patrick je bio živući leš, pronašli ga u smeću

Pit bull Patrick imao je jedva godinu dana kad su ga spasili. Bio je potpuno onemoćao, dehidriran, a s njega su visili komadi kože. Pas je imao jedva 9 kila

Facebook
Foto: Facebook

Izgladnio, dehidriran i potpuno izmučen, pit bull star godinu dana bio je na rubu smrti. Iz otpada, koji je samo nekoliko sekundi kasnije završio u drobilici, spasili su ga volonteri iz udruge za zaštitu životinja. Odmah su ga prevezli na hitni odjel veterinarske stanice u američkom Newmarku.

Veterinari su ga nazvali Patrick jer je spašen dan prije blagdana Svetog Patrika. Životinja je bila toliko onemoćala da nije mogla stajati, a sa zlostavljanog psića visili su komadi kože. Težio je tek 9 kila, dok pit bullovi njegove dobi u prosjeku imaju oko 20 kila. Izgledao je kao živući kostur. 

Gotovo godinu dana od spašavanja, Patrick je sretan pas. Plah je i iznimno mazan pit bull, no ponekad je nervozan u blizini nepoznatih ljudi. Patricija vjeruje kako je to zbog trauma iz doba zlostavljanja 

No, veterinari nisu htjeli dići ruke od njega iako su im mnogi sugerirali da ga uspavaju jer pas neće preživjeti. Nakon više tjedana terapije, koja je uključivala svakodnevno primanje infuzije, transfuziju krvi, posebnu dijetu, medicinsku i fizikalnu terapiju, Patrick je počeo dobivati na težini. 

O njemu se posebno brinuo bračni par Thomas i Patricia Scavelli u čijoj se veterinarskoj klinici oporavljao Patrick. Osoblje veterinarske klinike u kojoj se liječio počelo ga je voditi u šetnje u kojima je sve više uživao. Na Facebooku su otvorili i profil posvećen Patricku na kojem su mu ljudi pisali poruke podrške, a brojni su za psića slali i novac za terapije, igračke te hranu. 

I sada, gotovo godinu dana od spašavanja, Patrick je sretan pas. Plah je i iznimno mazan pit bull, no ponekad je nervozan u blizini nepoznatih ljudi. Patricija vjeruje kako je to zbog trauma iz doba zlostavljanja.

Okrutna Kisha Patricka je držala zavezanog za ogradu kod zgrade u kojoj je živjela. Tamo je bio više od deset dana, a da mu ona nije dala ni hrane, a ni vode  

Vlasti su uspjele locirati bešćutnu Kishu Curtis koja je odbacila Patricka. Ovih dana počelo joj je suđenje. Terete ju za zlostavljanje i zanemarivanje životinje. Okrutna Kisha Patricka je držala zavezanog za ogradu kod zgrade u kojoj je živjela. Tamo je bio više od deset dana, a da mu ona nije dala ni hrane, a ni vode. 

Njezina majka na sudu je rekla kako je Kisha dobila pit bulla na poklon, no obzirom da se nije mogla brinuti za njega zavezala ga je za ogradu i nadala se da će ga netko uzeti. Kasnije ga je bez razmišljanja bacila u kontejner.

Hrabrog pit bulla, koji je izbjegao smrt, želi zadržati Patricija iz veterinarske klinike, piše Daily mail. Ona i njezin suprug žive s Patrickom, koji spava u krevetu s njima i mačkom.

Možda vas zanima i ovo:
Message