Obavijesti

News

Komentari 6

Na Šoltu dolazi 80 izbjeglica, a među njima i tromjesečna beba

Na Šoltu dolazi 80 izbjeglica, a među njima i tromjesečna beba

Deka, pokrivača imamo dovoljno, sve je još sinoć dostavljeno iz Zagreba i Splita od raznih donatora, a nedostaju nam pelene za djecu, mlijeka u prahu, kreme za guzu, dudice, vlažne maramice, kažu volonteri

Hrvati, imate nevjerojatno srce. Ako bi se narod dijelio ne po broju stanovnika nego po srcu, tada Hrvati ne bi bili malen narod nego velik. Najmlađa izbjeglica u našem kampu ima samo tri mjeseca i stiže iz Kijeva. U svom kratkom životu proputovala je kroz šest država - Ukrajina, Poljska, Češka, Austrija, Slovenije te preko Zagreba i Splita u Maslinicu na otoku Šolti. 

POGLEDAJTE VIDEO: Tko je ukrajinski predsjednik Zelenski? 

Pokretanje videa ...

Izjavio je to Ukrajinac Vadym Beskid, koji se zaljubio u Šoltu te sad s Verom Vidoni, koja izbjeglice dočekuje u Zagrebu i Ivanom Mihanović, na otoku je organizirao privremeni smještaj za više od 80 ukrajinskih izbjeglica. 

- Osjećamo veliko prijateljstvo i razumijevanje od strane hrvatskog naroda. Nažalost većina uspoređuju današnju situaciju u Ukrajinu s devedesetim godinama u Hrvatskoj. Posebno zahvaljujemo ravnatelju Crvenog kriza Tomislavu Goji, državnom tajniku Ministarstva zdravstva Tomislavu Dulibiću, državnoj tajnici Ministarstva socijalne skrbi Margareta Mađerić te državnom tajniku Ministarstva poljoprivrede Tihomiru Majdaku. Predsjednik Jadrolinije David Sopta je omogućio besplatan prijevoz izbjeglica i njihovih vozila do otoka Šolte te su im ponuđeni topli napici - rekao je Beskid i dodao kako donatori ne prestaju s donacijama, ali da ponešto još trebaju. 

Ovakve je ljude teško pobijediti
Ovakve je ljude teško pobijediti

  

- Deka, pokrivača imamo dovoljno, sve je još sinoć dostavljeno iz Zagreba i Splita od raznih donatora, a nedostaju nam pelene za djecu, mlijeka u prahu, kreme za guzu, dudice, vlažne maramice... Jutros nas je kontaktirala tvrtka Lola Ribar iz Karlovca i već sutra na otok šalju donaciju - rekao je Beskid. Na Šoltu, među 30 izbjeglica, očekuju i 30 djece, najviše iz Kijeva. U akciju su se uključili svi, a na otoku pripremaju i 80 obroka, a izbjeglice će biti smještene u brojne vikendice.

Donacije se primaju na: Župa Sv. Stjepana Prvomučenika

ADRESA: Igrališće 22 21430 Grohote, otok Šolta

IBAN: HR1524070001100619207

OBAVEZNO OPIS PLAĆANJA: Za pomoć izbjeglicama iz Ukrajine.