Obavijesti

News

Komentari 92

Tužiteljica tražila 40 godina zatvora, Mišić je fiksirao očima

Tužiteljica tražila 40 godina zatvora, Mišić je fiksirao očima
3

Edi Mišić gledao je u pod dok tužiteljica u završnoj riječi nije rekla da se za vrijeme suđenja ponaša kao da ga se to ne tiče. Digao je pogled i fiksirao je par sekundi

VIDEO

Edi Mišić tvrdi da nije ubio Selenu Macedo, no materijalni dokazi govore suprotno, kazala je državna odvjetnica Julijna Stipišić, iznoseći završne riječi na suđenju za ubojstvo koje je prošlog ljeta šokiralo Split i Hrvatsku. Tužiteljica je još jednom pokušala uvjeriti vijeće da je Edi počinio teško ubojstvo na osobito okrutan i podmukao način. Motiv ubojstva još nije poznat, no odvjetništvo smatra da je povod bio seksualne naravi. 

- Nikada nećemo znati da li je optuženi ostvario seksualni čin ili samo pokušao - kazala je tužiteljica. Djelomični otisci prstiju i predmeti pronađeni nedaleko od mjesta gdje je zakopao Selenu, za odvjetništvo ne ostavljaju mjesta sumnji u Edijevu krivnju. 

'Selena je cijelo vrijeme trpila strah...'

Psihijatrijsko vještačenje mu je ustanovilo asocijalno-disocijalni poremećaj, narcisoidnu prirodu i sklonost sadizmu. Odvjetništvo smatra da je Selena cijelo vrijeme trpila veliki strah, pogotovo gledajući u nepoznatog muškarca s velikim nožem u ruci. 

- Sigurno nije ništa govorio, kao što ne govori ni u sudnici. Nikoga izravno ne gleda i ponaša se kao da se sudi nekome drugom - naglasila je tužiteljica Stipišić. Tada ju je Mišić pogledao u oči i fiksirao nekoliko sekundi. 

Strah koji se Splićanima uvukao u kosti nakon zločina, smatra tužiteljstvo, dovoljno govori o okrutnosti ubojstva. Tužiteljstvo je za Edija zatražilo maksimalnu kaznu zatvora od 40 godina.

'Krive su ciste na mozgu u kombinaciji s vrućinom i iscrpljenošću'

Odvjetnik Frane Gorjanc drži da njegov štićenik nije počinio zločin na način kako navodi optužnica. Smatra da su ciste pronađene na Edijevom mozgu u kombinaciji s vrućinom i iscrpljenošću mogle uzrokovati epileptički napadaj. Posljedica toga je moguća amnezija i nekontroliranje postupaka zbog kojih bi Edija trebalo osloboditi. 

Za odvjetnika Gorjanca je upitno i trajanje bolova koje je Selena trpila, obzirom da je brzo iskrvarila. Tragovi gušenja ukazuju i na mogućnost da je bila onesviještena i da ih nije ni osjećala. U prilog tome Gorjanc navodi i samoljepivu traku kojom je bila vezana, a na kojoj nema tragova trzanja ruku i pružanja otpora. Sve to Edijevom odvjetniku kazuje da u pitanju nije bilo okrutno ubojstvo. 

'Nije iskoristio njezino povjerenje kad se nisu ni poznavali'

Odvjetnik je pokušao pobiti i kvalifikaciju podmuklog zločina, jer ona podrazumjeva iskorištavanje nečijeg povjerenja. U ovom slučaju to ne stoji, smatra Gorjanc, jer se Edi i Selena nisu poznavali. 

- Ukoliko se Edija osudi, to bi trebalo biti za obično, a ne teško, okrutno i podmuklo ubojstvo - kazao je branitelj.

Sudsko vijeće pod presjedanjem suca Vladimira Živaljića će u četvrtak u 13 sati proglasiti nepravomoćnu presudu.

Brat ubijene Selene, Emanuele, koji je slušao završne riječi, rekao je kako je jedina pravedna kazna za ubojicu, kazna od 40 godina. 

Vještakinja: Nikada nisam vidjela tako brutalno ubojstvo

Na ročištu u utorak svjedočila je patologinja Marija Definis Gojanović. Edijev odvjetnik Frane Gorjanc pokušao je njeno svjedočenje usmjeriti k tome da je Selena bila onesviještena i da nije patila. Dokazivanje toga bi u konačnici moglo njegovom štićeniku prepoloviti zatvorsku kaznu s maksimalnih 40 godina zatvora. Profesorica Definis Gojanović je posvjedočila da se u svojoj 20 godina dugoj karijeri sudskog vještaka nije susrela s ovakvim drastičnim rezanjem vrata, kojim je skoro otkinuta glava. 

Podsjetimo, Edi Mišić je Meksikanku Selenu Macedo ubio prošlog ljeta. Vezao je ljepljivom vrpcom i kuhinjskim joj nožem gotovo odrubio glavu. Selenu su pronašli zakopanu na Marjanu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 92
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa