Obavijesti

News

Komentari 23

Medicinska sestra: Tješili smo vatrogasce da će biti dobro

Medicinska sestra: Tješili smo vatrogasce da će biti dobro
1

Draženu Slavici u utorak je nastavljeno suđenje na Županijskom sudu u Zadru, a svjedočili su članovi medicinskih timova koji su sudjelovali u zbrinjavanju ozlijeđenih

VIDEO

Na Županijskom sudu u Zadru u utorak je nastavljeno suđenje bivšem šibenskom vatrogasnom zapovjedniku Draženu Slavici za smrt 12 vatrogasaca u Kornatskoj tragediji. Svjedočili su liječnici i medicinsko osoblje iz vodičkog Doma zdravlja te ambulante u Biogradu. 

- Doktorica, šofer i ja drugi smo tim Hitne pomoći koji je ušao u brod s ozlijeđenim vatrogascima u marinu Sukošan. Bilo je još pet ili šest timova iz Zadra - rekla je na suđenju medicinska sestra iz Biograda Anka Kaić. 

- U brodu je samo jedan vatrogasac, jače građe, stajao na nogama. Prizor je bio strašan. Preuzeli smo pacijenta, prenijeli ga u kola Hitne i sanirali mu ozljede. Rekao je da se zove Crvelin i da je iz Tisnog. Kasnije su mi rekli da mu je ime Ante. Pitao je hoće li biti dobro. Tješili smo ga da hoće. Brzo smo ga prevezli u zadarsku kirurgiju. Tamo nas je dočekao veliki broj novinara - posvjedočila je Anka Kaić.

Dežurna liječnica Hitne medicinske pomoći iz Biograda Tatjana Ferber Garofulić dobila je dojavu da u 20.30 sati budu u marini Sukošan zbog težih ozljeda vatrogasaca s Kornata.

- Dva vatrogasca su bila u kokpitu, ležali na nosilima od zelene krpe, pokriveni, dekama, nagi bez znakova da im je itko ranije pružio pomoć. Preuzeli smo jednog i stavili na njega set za opekline. Tražila sam komad kože da bi našla venu. Bio je samo jedan dio na listu, jedini komad kože koji nije bio spaljen. Venski put nisam našla. Živim u Tisnom i poznavala sam sve vatrogasce iz Tisnog. Bili su neprepoznatljivi, spaljeni, pougljeni. Vidjela sam čovjeka koji je po svim mojim medicinskim iskustvima trebao biti mrtav, a bio je živ. Nisam prepoznala Antu Crvelina - rekla je Tatjana Ferber Garofulić. 

Liječnica Vesna Šunjić rekla je kako su vodički policajci oko 21 sat došli po nju kao mrtvozornicu.

Rekli su da dolaze zbog kornatske tragedije, ali nisam znala o čemu je točno riječ. Policijskim brodom došli smo na Kornat oko ponoći. Govorilo se o kornatskoj tragediji, ali više o radnicima koji su nešto kuhali pa su ih policajci uhitili i priveli. Policajci su razgovarali sa sucem iz Šibenika koji je došao sa mnom brodom. Od ponoći do jedan bila sam na pristaništu, a onda su policajci rekli sucu da se zbog vremenskih uvjeta, nepristupačnog terena i noći mjesto nesreće neće obilaziti. S tijelima umrlih nisam imala nikakvog doticaja. Kući sam došla oko tri sata, a tek sutra sam saznala prave razmjere tragedije  - rekla je Vesna Šunjić. 

Vozač Zdravko Bačić je rekao kako je ispred njih vozila policija iz Sukošana i raščišćavala cestu.

- Mi smo vozili za njima. Bila su ukupno četiri vozila Hitne, a u svakom po jedan ozlijeđeni vatrogasac - rekao je Bačić. 

Sudac Boris Babić je na posljednjem ročištu prihvatio prijedlog obitelji stradalih vatrogasaca da svjedoči i bivši predsjednik Hrvatske, Stjepan Mesić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 23
VIDEO

Pogledajte oluju koja ide prema Hrvatskoj: Podigli su žuti alarm
GRMLJAVINSKO NEVRIJEME

Pogledajte oluju koja ide prema Hrvatskoj: Podigli su žuti alarm

Žuti alarm označava potencijalno opasno vrijeme, a Državni hidrometeorološki zavod upalio ga je za nekoliko hrvatskih regija. Na stranici rain alarm vidi se kako oluja stiže sa zapada

Detalji tragedije u Rijeci: Dva muškarca se sukobila, umrli u bolnici. Jedan napadao susjede
UZNEMIRUJUĆE FOTOGRAFIJE

Detalji tragedije u Rijeci: Dva muškarca se sukobila, umrli u bolnici. Jedan napadao susjede

UZNEMIRUJUĆE FOTOGRAFIJE: Hitna, koja je na mjesto događaja stigla nešto iza 6:30, dvojac je prevezla u bolnicu, ali nažalost, unatoč naporima liječnika, nije im bilo spasa
Jeziv zločin u Rijeci: Anđelko je izbo Damira (38). On je 2012. na sličan način ubio svog partnera
NA SMRT JE IZBO UBOJICU

Jeziv zločin u Rijeci: Anđelko je izbo Damira (38). On je 2012. na sličan način ubio svog partnera

Bio je sav krvav, krv je s njega kapala po podu. Rekao mi je: 'Vidi što mi je uradio, izbo me na spavanju, idi, pomozi mu'. Onda sam se nagnula prema vratima i vidjela Anđelka, također, oblivenog krvlju, govore susjedi