News

Komentari 11

Na tečajevima jezika kod nas sve je popularniji - kineski...

Na tečajevima jezika kod nas sve je popularniji - kineski...

NASTAVA I ONLINE Više škola nudi i online tečajeve. Sve traženiji su arapski i ruski zbog turista, ali je i sve više stranaca koji uče hrvatski

Imamo polaznike blizance koji dolaze na tečaj ruskog jer su im roditelji podrijetlom iz Rusije pa su i oni htjeli naučiti jezik djedova. Ali kod nas se uči i arapski te kineski, koji postaje sve popularniji zbog turista. 'Lingoteka' ima i brze tečajeve jezika za odrasle koji odlaze raditi u inozemstvo., rekla je to Danijela Ponjan Vojaković, direktorica Lingoteke, koja organizira tečajeve stranih jezika.

Ususret novoj školskoj godini, pri kraju su i upisi na tečajeve stranih jezika, koji u pravilu počinju tjedan ili dva nakon početka školske godine. Posebnost Lingoteke u Zagrebu je ta što imaju profesore koji su isključivo izvorni govornici.

- Među njima su se neki školovali i na američkom sveučilištu Harvard. Polaznici uz njih osjete izvorni naglasak i mimiku nekog jezika te tako lakše uče - kaže Danijela Ponjan Vojaković.

Kaže da je to posebno bitno kod odraslih koji trebaju brzo savladati jezik i odmah ga koristiti u nekoj zemlji. Tečajevi su u Lingoteci 4050 kuna, što pokriva 70 sati nastave, koja se odvija dva puta na tjedan.

Nova Varšavska u Zagrebu ima tečajeve za 2575 kuna za djecu, dok su oni za tinejdžere 3070, a za odrasle 2640 kuna.

Po završetku se dobiva svjedodžba s CEF oznakom (Common European Framework of Languages), koja se primjenjuje za Europsku uniju prema preporuci Vijeća Europe. Iz Ad Hoc - Centra u Draškovićevoj ulici u Zagrebu odgovorili su kako su njihovi tečajevi stranih jezika 1350 kuna te su među najjeftinijima. A ako se upiše dodatni jezik ili iz iste obitelji ide dvoje ili više djece, na to se daje i popust. Za studente je cijena 1080 kuna. Nastava u Prosperu je 1800 kuna na akcijskoj cijeni, dok je puna cijena 2040 kuna.

Za taj novac dobije se 60 školskih sati nastave i e-learning za engleski, njemački, talijanski i poslovni engleski te 70 sati za francuski i španjolski.

Na Filozofskom fakultetu u Zagrebu za 1490 kuna nude početne tečajeve za sedam jezika. Iako nastava počinje 23. rujna, upisati se može do 27. rujna.

ABC strani jezici imaju svoje tečajeve u više gradova Hrvatske za 1920 kuna za početne tečajeve, ali napominju da uz popuste to može biti i već od 1344 kune. Imaju i mogućnost online tečaja u virtualnoj učinioci.

Oni imaju i švedski, norveški, pa i slovenski jezik.

Iz Angle u Zagrebu kažu da su njihovi tečajevi 1960 kuna za odrasle polaznike početnog engleskog. Stupanj se može upisati u e-radnu knjižicu.

Veliki izbor jezika i načina učenja:

 

Najčitaniji članci