Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
263 komentara

Na Trgu bana Jelačića zapalili svijeće za Slobodana Praljka

Podsjetimo, Slobodan Praljak se ubio u srijedu u haškoj sudnici.  Vikao je da on nije ratni zločinac i da odbacuje presudu Haškog suda. Nakon toga je popio otrov

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
263 komentara

Na Trgu bana Jelačića u Zagrebu na spomenik banu nalijepljen je plakat sa slikom Slobodana Praljka (72), bivšeg zapovjednika HVO-a. Ispred plakata građani su zapalili svijeće. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Na Trgu bana Jelačića zapalili svijeće za Slobodana Praljka Više na http://bit.ly/2BBhlYh Reporterka: Monika Menčik

Posted by 24sata on 1. prosinca 2017

Podsjetimo, Praljak se ubio u srijedu u haškoj sudnici.  Vikao je da on nije ratni zločinac i da odbacuje presudu Haškog suda. Nakon toga je popio otrov.  Preminuo je u bolnici. Nizozemske vlasti su pokrenule istragu kako bi se utvrdilo kako je uspio unijeti otrov na sud. Praljka je sudac osudio na 20 godina zatvora. 

POGLEDAJTE FOTOGALERIJU:

Foto: Patrik Macek/PIXSELL 01.12.2017., Zagreb - Gradjani se okupljaju na Trgu bana Jelacica, pale svijece i polazu cvijece za hrvatskog generala Slobodana Praljka, koji je pocinio samoubojstvo nakon presude suda u Haagu. Photo: Patrik Macek/PIXSELL

* Žalbeno vijeće suda u Haagu potvrdilo je u srijedu osuđujuće presude koje su donesene u svibnju 2013 na suđenju Jadranku Prliću, Bruni Stojiću, Slobodanu Praljku, Milivoju Petkoviću, Valentinu Ćoriću i Berislavu Pušiću. Prlić je osuđen na 25 godina zatvora, Stojić na 20 godina, Praljak na 20 godina, Pušić na 10 godina zatvora, Ćorić na 16 i Petković na 20 godina zatvora. Žalbeno vijeće je potvrdilo da su šestorica optuženih, zajedno s tadašnjim visokim rukovoditeljima Republike Hrvatske, bili ključni sudionici u udruženom zločinačkom pothvatu s ciljem etničkog čišćenja bosanskih Muslimana počinjenjem zločina protiv čovječnosti, teškim kršenjima Ženevskih konvencija i drugim ratnim zločinima.

POGLEDAJTE VIDEO:

Tema: Drama u Haagu: Praljak se otrovao!

Možda vas zanima i ovo:
Message