Obavijesti

News

'Na ubrzanom tržištu Styria je jamac neovisnog novinarstva'

'Na ubrzanom tržištu Styria je jamac neovisnog novinarstva'
1

U Styria Media Group, matična tvrtka koja posjeduje 24sata, Kleine Zeitung i mnoge druge u petak je u veličanstvenom auditoriju Starog sveučilišta u Grazu proslavila 150. obljetnicu

VIDEO

Ne želimo samo prepoznati znakove vremena, već da ih aktivno postavljamo i sami. Jer budućnost pripada onima koji je oblikuju, rekao je Markus Mair, predsjednik Uprave Styria Media Group povodom 150 godišnjice jednog od najvećeg medijskog udruženja s preko 3000 zaposlenih.

 

Styria Media Group, matična tvrtka koja posjeduje 24sata, Kleine Zeitung i mnoge druge u petak je u veličanstvenom auditoriju Starog sveučilišta u Grazu proslavila 150. obljetnicu. Iz Hrvatske su prisustvovali glavni predstavnik Styrije u Hrvatskoj Ivan Tolj, direktor i član Uprave 24sata Boris Trupčević, glavni urednik 24sata Goran Gavranović, glavni urednik Večernjeg lista Dražen Klarić te direktor i član uprave Večernjeg lista Andrea Borošić.

 

- Od 1869. godine, dokazali smo svoju sposobnost da se uvijek mijenjamo na bolje. Nikad ne gubeći iz vida svoje vrijednosti - rekao je Mair. Othmar Ederer, predsjednik Zaklade Styria, podsjetio je da su izvorni naziv kluba trebali mijenjati. Stoga od 1877. nije bilo tiskovno udruženje biskupije, već tiskovno udruženje u biskupiji.

 

- S ovime je postalo jasno da klub nije u vlasništvu ili pod upravom biskupije - rekao je Ederer. Kao važan korak naveo je stvaranje jasne vlasničke strukture 1990-ih.

- Neovisnost je osnova koja omogućuje našim medijima da izvršavaju svoje odgovornosti. Za neovisno, korektno i pošteno izvještavanje, bez političkog utjecaja i bilo kakvih interesnih skupina - pojasnio je Ederer. Federalni ministar Alexander Schallenberg, odgovoran za medije, naglasio je regionalnu ponudu Štajerske koja ‘daje vrijedan doprinos u vezi s očuvanjem identiteta’.

- Na ovom iznimno konkurentnom i brzom medijskom tržištu, Styria je jamstvo neovisnog novinarstva - rekao je Schallenberg.

Štajerski biskup Wilhelm Krautwaschl ustvrdio je da upravo ideološki temelj omogućio i slobodnu raznolikost.

- Više nije dovoljno samo se informirati. Mediji moraju sebe objasniti, pružiti informacije. Moraju biti dijaloški. Morate sići s visokog konja. Moraju razumjeti vlastite kriterije racionalnosti. I to je dobro - rekao je biskup.

Štajerski guverner Hermann Schützenhöfer pohvalio je Styriu kao ‘partnera za vrijednosnu orijentaciju’.

- Ta zloglasna neovisnost Kleine Zeitung-a, i cijele grupacije oko Styrije, koju uvijek baš i ne volim. Nadam se da se nitko neće naljutiti ako, usprkos njihovom pisanju, pobijedim na izborima - našalio se Schützenhöfer.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

Strava u Zagrebu: Mladić (18)  na Trgu htio zaklati muškarca! Zarezao ga je bocom po vratu
IZABRAO SLUČAJNU ŽRTVU

Strava u Zagrebu: Mladić (18) na Trgu htio zaklati muškarca! Zarezao ga je bocom po vratu

Ozlijeđenom muškarcu liječnička je pomoć pružena u Kliničkoj bolnici Zagreb. Lakše je ozlijeđen, objavila je zagrebačka policija. Mladića su priveli

Supruga EU parlamentarke u Italiji našli su mrtvog u autu s plastičnom trakom oko vrata
UŽAS U PALERMU

Supruga EU parlamentarke u Italiji našli su mrtvog u autu s plastičnom trakom oko vrata

Angelo Onorato (56) pronađen je na vozačevom mjestu svog automobila s plastičnom trakom oko vrata. Da nešto nije u redu, supruga je posumnjala nakon što joj nije odgovorio na uzastopne pozive
Ako dobijete ovakvu poruku, nemojte je otvarati! Hrvatska pošta poslala važno upozorenje
OPREZ!

Ako dobijete ovakvu poruku, nemojte je otvarati! Hrvatska pošta poslala važno upozorenje

Preko SMS poruka širi se lažna obavijest o nemogućnosti dostave paketa zbog nepotpunih informacija