Obavijesti

News

Komentari 129

Na Vijeću za obranu: Milanović kod Kolinde na Pantovčaku

Na Vijeću za obranu: Milanović kod Kolinde na Pantovčaku
1

Ovo je drugi susret Milanović i Grabar Kitarović. Onaj prvi se, nakon gotovo dva mjeseca trzavica i prepucavanja preko medija, dogodio 12. ožujka u Saboru

Premijer Milanović sudjelovao je u utorak na sjednici Vijeća za obranu koju je u svom uredu na Pantovčaku sazvala predsjednica Kolinda Grabar KitarovićUz Milanovića i Grabar Kitarović, na sjednici su bili ministri obrane, vanjskih poslova i financija.

Ovo je drugi službeni susret Milanović i Grabar Kitarović. Onaj prvi se, nakon gotovo dva mjeseca trzavica i prepucavanja preko medija, dogodio 12. ožujka u Hrvatskom saboru, na sjednici Vijeća za nacionalnu sigurnost. 

"U konstruktivnim razgovorima u kojima su sudjelovali svi članovi Vijeća, naznačena je potreba održavanja uspostavljene dinamike provedbe ključnih projekata u opremanju i modernizaciji Oružanih snaga, koji su naznačeni u Dugoročnom planu razvoja Oružanih snaga 2015.-2024. Pored obalnih ophodnih brodova, suvremenih topničkih sustava PzH-2000 te ostalih programa modernizacije, posebno je ukazano na prioritetnu modernizaciju radarskih sustava za nadzor pomorskog područja, kao i na neophodnost izrade stručne studije o modelima modernizacije borbene komponente Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane, tijekom 2015. godine", stoji u priopćenju iz Ureda premijera.

Isto tako, naglašena je potreba zadržavanja postojeće razine obrambenog proračuna i njegovo postupno povećavanje u vremenu koje dolazi, a u skladu s realnim gospodarskim mogućnostima Hrvatske.

"S ciljem sagledavanja i osmišljavanja dugoročnih procesa nadgradnje i podizanja razine ukupnih sposobnosti obrambenog sustava, kao i višegodišnjeg programiranja i planiranja ljudskih, materijalnih i financijskih resursa, istaknuta je potreba izrade i donošenja ključnih strateških dokumenta iz područja obrane i nacionalne sigurnosti" stoji u zaključku priopćenja.