Obavijesti

News

Komentari 95

Plenković o oporbi: 'Čitali su s mobitela, nešto su pjevušili. Za mene to nije demokracija'

Plenković o oporbi: 'Čitali su s mobitela, nešto su pjevušili. Za mene to nije demokracija'

Predsjednik Vlade Andrej Plenković predsjedao je sastankom Vlade sa županima te predstavnicima Udruge gradova i Hrvatske zajednice općina u Zaprešiću

VIDEO

Andrej Plenković predsjedao je će sastankom Vlade sa županima te predstavnicima Udruge gradova i Hrvatske zajednice općina u hotelu Trajbar Team u Zaprešiću.

Plenković je dao izjavu nakon sastanka. Komentirao je reformu lokalne samouprave i smanjenje županija. 

- Niti od jednog župana nisam čuo da bi to bila tema. Županije imaju tradiciju, one su dobra međurazina upravljanja. Ne vidim da bi to bila tema, ne ide se u tom smjeru - kazao je Plenković. 

Za izbor Dobronića na čelo Vrhovnog suda kaže da je njegov izbor dobar i čestitao mu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Komentirao je presudu HDZ-u. "To je pravni proces koji traje 10 godina. Ne doživljavam to kao ucjenu", rekao je Plenković. 

Odgovorio je i na pitanje u kojoj je fazi reforma zdravstva.

'Plenkiju smo darovali digitalnu pretplatu. Poslali smo mu i onu za tiskano izdanje. Pa nek čita'
'Plenkiju smo darovali digitalnu pretplatu. Poslali smo mu i onu za tiskano izdanje. Pa nek čita'

“Ministar Beroš je neki dan govorio o tome, više radnih skupina radi na tome i kada cijeli paket bude gotov o tome ćemo više izvijestiti javnost. Normalno je da je u pandemiji glavna tema pandemiji”, rekao je Plenković i dodao kako je rok za reforme mandat trenutne Vlade.

“Još jednom ponavljam, ako netko ne utječe na pravosuđe, onda je to Vlada i HDz koji aj vodim zadnjih pet godina. Nisam trenutak dovodio u pitanje niti ga kanim dovoditi u pitanje. Čestitam gospodinu Dobronići na izboru za predsjednika Vrhovnog suda, mi smo ga podržali, vidim da je dobio skoro unisonu potporu, što mislim da je todbo i mislim da će dobro raditi svoj posao”, rekao je.

Komentirao je i prosvjed ispred Beroševog stana:

“Loše je, imate različite načina u demokraciji iskazivanja nezadovoljstva, nije prvi put da se dužnosnicima ide pod prozore, sigurno nije ugodno za ministrovu obitelj, ali vidim da su se brzo razišli. Dok nema nasilja, dobro je. Mislim da smo s mjerama jako dobro pogodili mentalitet, da smo izbjegli konfrontacije, da smo bili iznimno odmjereni, radionalni. Da nekome nije dovoljno i da mora prosvjedovati… Ima nas različitih. Od 70.000 djelatnika u zdravstvu samo se 22 ne žele testirati”, rekao je Plenković.

Komentirao je oporbu koja je u Saboru u četvrtak ustala i svi zajedno su stali za govornicu kad se raspravljalo o novom ravnatelju HRT-a.

- To je bilo nepoštovanja procedure - rekao je.

Zatim se ponovno osvrnuo na oporbu i događanja od sinoć i biranja ravnatelja HRT-a. 

- Mi smo imali sada, kao što ste mogli primijetiti iz domene Ministratsva kulture i medija, Zakon o elektroničkim medijima i Zakon o autorskom pravu. Isući korak su drugi zakoni, a jedan od njih je i Zakon o HRT-u. Ja bih to odvojio od jasnog pokušaja političke opstrukcije. Ovdje oporba napada kandidata kao da imaju neki mehanizam koji bi bio suprotan zakonu. Kada malo dulje sagledate situaciju, nije to stvar tehničkog karaktera. Ovdje su očite naznake da oni naprave neke daljnje korake, tipa događanja naroda. Ovo je nalik na to. Mi idemo na izbore svake četiri godine, ja sam često protiv izvanrednih situacija, nepoštivanja zakona, da imamo nekakve pritiske koji su više nalik političkoj agresiji, nego dijalogu. Vidjeli smo to jučer, od krajnje desnih do krajnje lijevih, tamo su nešto pjevušili, čitali s mobitela, za mene to nije demokracija. Mi ćemo se držati procedure i zakona, predložit ćemo, imamo većinu koja je stabilna, ja ne mogu oporbi pomoći ako su izgubili na izborima. Ne znam što je toliko dramatično s ovim kandidatom da mu ne vjeruju. Pratit ćemo sa zanimanjem - komentirao je.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 95
VIDEO

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'
SASTAO SE VRH HDZ-A

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'

Nakon sastanka vrha HDZ-a, šef stranke Plenković obratio se javnosti

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u
Naši novi vojni avioni slijeću u četvrtak! Koštali su 1,2 milijarde eura, a ugovor je i dalje tajna
ŠEST SADA, ŠEST KASNIJE

Naši novi vojni avioni slijeću u četvrtak! Koštali su 1,2 milijarde eura, a ugovor je i dalje tajna

Plus+ Stiže šest od 12 aviona. Dva dvosjeda i četiri jednosjeda biti će u novim hangarima na Plesu. Zauvijek će poslati u mirovinu stare MiG-ove 21