Obavijesti

News

'Plenkiju smo darovali digitalnu pretplatu. Poslali smo mu i onu za tiskano izdanje. Pa nek čita'

'Plenkiju smo darovali digitalnu pretplatu. Poslali smo mu i onu za tiskano izdanje. Pa nek čita'

Mi smo se u 24sata na Plenkovićevu izjavu mogli samo nasmijati i tretirali tu izjavu kroz političku satiru i karikaturu našeg Nika Titanika, koji je na naslovnici Plenkovića prikazao kao bizarnog imperatora, rekao je Galović

VIDEO

Vi ste ono iz 24sata? Vi ste najangažiraniji u hajci. Nemojte misliti da se to ne čita i ne prati. 

Pogledajte video: Plenki se hvali da čita 24sata

Pokretanje videa...

Plenković se obrušio na novinare i druge stranke 03:01

Rekao je to Andrej Plenković na presici na kojoj je 'milanovićevski' udario po svima, od oporbe do novinara, odgovarajući na pitanja oko presude Vrhovnog suda i 'tajmingu' Vladine intervencije ograničavanja cijena benzina i dizela.  

Premijeru, hvala što nas čitate!
Premijeru, hvala što nas čitate!

Premijeru smo zahvalili što nas čita. I prati. To je lijepo.

Čita nas cijela Hrvatska i šire, praktički od početka čitaju nas najviše. Zato smo premijeru poklonili digitalnu pretplatu kako bi mogao čitati i naše PREMIUM članke. 

Poklonili smo mu i naslovnicu.

U satirično-političkom duhu. 

Alen Galović, zamjenik glavnog urednika 24sata, gostujući na televiziji N1 govorio je o naslovnici 24sata i odgovoru na izjavu premijera Plenkovića u kojoj je prozvao 24sata da predvode navodnu hajku na njega, poručivši nam: Čitamo vas i pratimo...

- Nadam se da je mislio samo na praćenje u kontekstu čitanja i konzumiranja našeg sadržaja, ni na kakvo drugo, rekao je Galović, priznavši na početku da se Plenkovićeva izjava može protumačiti i kao prijetnja:

- Mi smo se ipak na to samo nasmijali i tretirali tu izjavu u duhu našeg medija, kroz političku satiru i karikaturu našeg Nika Titanika, koji je na naslovnici Plenkovića prikazao kao nekog bizarnog imperatora koji čita naše novine. 

Galović je potvrdio i da su iz 24sata nakon premijerove izjave Plenkoviću doista darovali besplatnu pretplatu na sav online sadržaj, kao i pretplatu na tiskano izdanje:

- To je najmanje što smo mogli učiniti za njega i za činjenicu da se tako javno pohvalio da nas čita. Hvala mu na tome, rekao je Galović, te dodao:

- Svi koji su pomno pratili jučerašnji Plenkovićev istup mogli su naslutiti da će se on na kraju dohvatiti i medija. Ovaj put smo to bili mi i nije nas to nimalo začudilo. Plenković je jučer očito pokušavao imitirati incidentnu milanovićevsku retoriku, ali nije u tome baš bio naročito uspješan ni uvjerljiv, čak bi se moglo reći da je sve skupa ispalo malo komično. Zašto je to činio? Vjerojatno mu je to savjetovao neki od njegovih "stručnjaka" za medije, valjda vide kako se Milanović svojim istupima približava onom tijelu stranke koje je Milijan Brkić jednom nazvao "sakralnim krilom HDZ-a", pa misle da će istim jezikom polučiti sličan učinak. A zna se da to nije dio HDZ-a koji Plenkovića podržava i sigurno se on takvim ekskapadama želi svidjeti i toj publici. 

S druge strane, rekao je Galović, jasno je da je takav Plenkovićev istup, uz nenadano limitiranje cijene goriva, bio i pokušaj da se skrene pozornost s presude Vrhovnog suda kojom se HDZ kao stranka proglašava krivim za aferu Fimi Medija. 

- Na kraju, on nije uspio ni u jednom, ni u drugom. Doista prijeteći rast cijene goriva mogao je možda regulirati i na drugi način, pa mi i dalje jedan dio cijene goriva izdvajamo direktno za finananciranje državnih gubitaša, za HŽ Infrastrukturu, na primjer, u čijoj upravi sjede upravo članovi Plenkovićeve stranke. Možda bi mu bilo pametnije da je intervenirao u te stavke.

Na pitanje je li Plenković sada političar koji se najžešće okomljuje na medije, Galović je rekao da premijer sigurno ima dobru konkurenciju u predsjedniku Republike, podsjetivši kako je Milanović još kao premijer pokušao dnevnom listu 24sata nametnuti suludi porez na kratke tekstove:

- I na to smo odgovorili baš kao što sada odgovaramo Plenkoviću, satirom i šalom, počeli smo objavljivati ekstremno dugačke feljtone vrlo sitnim fontom i pozvali Milanovića da nas čita. Još smo sve to učinili i na billboardima širom glavnoga grada. A što nama, medijima, uostalom, drugo preostaje? Samo da budemo slobodni, hrabri  i beskompromisni, zaključio je Galović u emisiji na N1 televiziji.

Ljut kao ris: Čim neki premijer oplete po medijima, znaš da je upao u kašetu brokava
Ljut kao ris: Čim neki premijer oplete po medijima, znaš da je upao u kašetu brokava

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa