Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
827 komentara

Nabavili su ga u Lourdesu: I u Mariji Bistrici imaju svjetleći kip

Čitateljica iz Marije Bistrice svoj je kip Gospe prije 15 godina kupila u Lourdesu. Nakon vijesti o svjetlećem kipu iz Međugorja, učinilo joj se da je baš isti kao njezin

24sata
Foto: 24sata
827 komentara

Kip sam držala u sobi sa starim stvarima u koju rijetko ulazim pa nisam prije primijetila da svijetli, rekla nam je čitateljica iz Marije Bistrice u Zagorju.

Kupila ga je prije 15 godina u Lourdesu. Nakon što je vidjela u novinama fotografiju Gospina kipa u Međugorju koji svijetli, čitateljici se učinilo da je taj kip baš isti kao njezin.

Čim je pao mrak, odnijela ga je u vrt. Obitelj se okupila oko njega. Nisu mogli vjerovati. I njihov je kip svijetlio. Dodala je kako ju je cijela priča oko svjetlećeg kipa u Međugorju poprilično naljutila.

- Odmah sam pomislila kako se ne radi o ukazanju niti o znaku koji šalje Gospa nego o prevari. Smatram da je u ovo doba krize vjere i morala ljude vrlo lako namamiti da povjeruju u svakakve besmislice - rekla je žena. U Međugorju je bila već dva puta, isto tako i u Lourdesu, a u svetištu u Fatimi u Portugalu je bila čak tri puta.

Za vikend se u Međugorju očekuju tisuće hodočasnika

No ni to da se svjetleći kipovi mogu kupiti na internetu nije pokolebalo brojne vjernike koji i dalje dolaze u kuću vidjelice Vicke Ivanković Mijatović u Međugorju.

Hodočasnici iz Irske, Italije, Hrvatske, Poljske u petak su strpljivo čekali da uđu u kuću i pomole se pred kipom.

Gužve nisu velike kao po noći. Mnogi od njih već su čuli da i drugi kipovi svijetle kao i ovaj.

- Nama to ne smeta. Vjerujemo da je ovo nadnaravna svjetlost. Vjerujemo da se i Gospa tu ukazala. Sigurni smo da ovo nije djelo ljudskih ruku. Ovo je čudo - objašnjavaju nam Danny i Joseph McGraddy, hodočasnici iz Irske. 

Vidjelica Vicka kaže kako je kip u njezinoj kući već više od trideset godina te da do sada nije svijetlio. Za vikend se u Međugorju očekuju tisuće hodočasnika.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message