Obavijesti

News

Komentari 1

Nabavljali oružje i eksploziv, ukrali čak i zvono s kapelice

Nabavljali oružje i eksploziv, ukrali čak i zvono s kapelice

Pretragama je pronađena i oduzeta još jedna vojna poluautomatska puška s tri spremnika, više komada vojnog tromblonskog streljiva, veća količina raznih cijevi, spremnika i drugih dijelova vojnog oružja

VIDEO

Policijski službenici PP Vrbovsko i Službe organiziranog kriminaliteta PU primorsko-goranske, u suradnji s PU karlovačke i PP Ogulin, proveli su kriminalističko istraživanje nad četvoricom hrvatskih državljana, starosti 23, 60, 64 i 20 godina zbog sumnje na počinjenje devet kaznenih djela nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari te kaznenih djela teške krađe i prikrivanje.

Prilikom pojačanog postupanja policije u cilju suzbijanja svih vrsta kažnjivih radnji, 19. listopada ove godine policija u Vrbovskom zaustavila je osobno vozilo, riječkih registracijskih oznaka te kod 23-godišnjeg putnika u spomenutom vozilu pronašla pištolj marke Crvena zastava, prepravljeni plinski pištolj s pripadajućim spremnikom i pedesetak komada streljiva. 

Zbog sumnje na počinjenje kaznenog djela isti je priveden na kriminalističko istraživanje, kojim je utvrđeno da je tijekom 2018. godine te u lipnju ove godine neovlašteno, u zamjenu za druge predmete (sat, ukrasne tanjure, pisaću mašinu) od 60-godišnjeg hrvatskog državljanina s područja Karlovačke županije,  nabavio vojnu poluautomatsku pušku i pištolj. Također je utvrđeno kako je navedenu pušku dao u posjed 20-godišnjaku, koji ju je potom prodao 64-godišnjaku. 

Kalašnjikov kojim je pucao na policajca imale su samo elitne postrojbe, zovu ga 'kostolomac'
Kalašnjikov kojim je pucao na policajca imale su samo elitne postrojbe, zovu ga 'kostolomac'

Poluautomatska puška je oduzeta, a u sklopu kriminalističkog istraživanja na širem području Vrbovskog i Ogulina obavljene su pretrage doma i drugih prostorija osumnjičenih hrvatskih državljana, starosti 23 i 60 godina prilikom kojih je oduzeta još jedna vojna poluautomatska puška s tri spremnika, više komada vojnog tromblonskog streljiva, veća količina raznih cijevi, spremnika i drugih dijelova vojnog oružja.

Nadalje,  20-godišnjak se sumnjiči i za počinjene kaznenog djela teške krađe, budući da je utvrđeno kako je 12. listopada iz kapelice na području Severina na Kupi otuđio brončano zvono te ga potom prodao 60-godišnjaku. Zbog sumnje da je kupio spomenuto zvono, iako je znao da je pribavljeno kaznenim djelom, 60-godišnjak je prijavljen i za kazneno djelo prikrivanja.

Uz to, po završetku kriminalističkog istraživanja 60-godišnjak je kazneno prijavljen za četiri, 23- godišnjak za tri, a preostala dvojica osumnjičenih za po jedno kazneno djelo nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari. Pritvorskom nadzorniku predana su dva osumnjičenika, hrvatski državljani u dobi od 60 i 23 godine.

- I ovom priliko pozivamo građane na dragovoljnu predaju oružja i svih drugih potencijalno opasnih predmeta, koja je omogućena u sklopu akcije "Manje oružja, manje tragedija". Za razliku od prethodno navedene četvorice osumnjičenika koji su kazneno prijavljeni za neovlašteno posjedovanje oružja, svi građani koji dragovoljno predaju spomenute predmete neće niti  prekršajno niti kazneno sankcionirani - poručuju iz PU primorsko goranske.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Heroji: Znali da im prijeti bolna smrt, ušli su ispod reaktora...
FELJTON: ČERNOBIL, 3. DIO

Heroji: Znali da im prijeti bolna smrt, ušli su ispod reaktora...

Hrabro su ušli ispod reaktora i ispustili vodu, ali i tamo su prošli pravu dramu jer su ostali bez svjetla. Iako su znali da riskiraju bolnu smrt od radijacije, otišli su i spasili svijet od još veće katastrofe...