Obavijesti

News

Komentari 118

'Načelnik me silovao. Onda me zvao na kavu da sve izgladimo'

Odvjetništvo je u kolovozu, nakon prijave za silovanje, tražilo istražni zatvor za načelnika Lasinje,ali ostao je na slobodi. Žena tvrdi kako ju je zaskočio na proslavi i prisilio je na spolni odnos. Načelnik sve poriče...

VIDEO

Nakon što je DORH protiv bivšeg HDZ-ova načelnika općine Lasinja Željka Prigorca podignuo optužnicu zbog kaznenog djela protiv spolne slobode - silovanja, u redakciju 24sata javila se žena (podaci poznati redakciji) koja je načelnika prijavila da ju je silovao.

Podsjetimo, načelnik je na upit dnevnik.hr-a rekao kako još nema informaciju da je DORH podignuo optužnicu, ali kako zna da se 'nešto radi na tome'.

- To ćemo još vidjeti. To je potpuna neistina, blamaža koja ide prema meni. Ja nisam trenutno tu, vraćam se u subotu. Vidjet ćemo što će Optužno vijeće s tim jer dokaza nema. Radi se o ženi koja je došla živjeti u Lasinju. Neću javno iznositi, ali ona je prostitutka. Ona je bila protiv mene kao načelnika Općine, stalno pisala, ja se na to nisam obazirao i tako je došao jedan kontakt koji se dogodio oko nečega gdje je bilo i tako... Ona je iskoristila prigodu i prijavila i to je tako - dodao je Prigorac.

'Ona me provocirala...'

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu još je u kolovozu 2018. godine, neposredno nakon što ga je žena prijavila, podnijelo prijedlog za određivanje istražnog zatvora. Procijenili su da postoji osnovana sumnja  da je 16. kolovoza 2018. godine iza 1 sat, u Lasinji, u prostorijama vatrogasnog doma, silovao ženu (37). Tereti ga se da je s ciljem zadovoljenja svojeg spolnog nagona, nasilno i protivno njenoj volji, odvukao iz toaleta preko stepeništa, do prostorije na polukatu. Bacio ju je na uredski stol, onemogućio joj da se brani te bez njenog pristanka sa njom imao spolni odnos.

Osnovana sumnja potkrijepljena je dokazima izuzetim u navedenoj prostoriji, a izuzeti su i tragovi biološkog porijekla. Odvjetništvu je predana i prepiska razgovora preko interneta koju su nakon te noći vodili oštećena i osumnjičeni. Okrivljeni je prilikom prvog saslušanja sve porekao. Rekao je da ga je ona svojim ponašanjem provocirala na seks ali da do toga nije došlo te da nema govora ni o kakvom spolnom odnosu, a osobito prisilnog. Izjavio je da je on obiteljski čovjek a ima člana obitelji kojem je potrebna skrb. Sud u Karlovcu je ocijenio kako je odvjetništvo opravdano podnijelo zahtjev za istražnim zatvorom, ali su mu ipak odredili blažu mjeru opreza. Dopustili su mu ostanak na slobodi uz zabranu prilaska oštećenoj te svjedocima.

'Rekla sam ne'

- On sad mene omalovažava i vrijeđa, govori da sam ovakva i onakva, ali sve će se saznati. Suprug i ja ne živimo u tom dijelu Hrvatske, ali znali smo dolaziti. Tako je bilo i prošle godine. Bio je blagdan Velike Gospe i planirali smo izlazak na lokalnu feštu. Suprug nije htio pa sam otišla sa prijateljicom. Bili smo za stolom sa prijateljima. Negdje tijekom večeri nam se pridružio Prigorac kojega sam poznavala iz viđenja, ali ne i privatno. On je sjeo do mene i počeli smo razgovarati. Činio se normalan. Govorio mi je o svemu što radi za općinu, kako poznaje mog supruga i kako je čestit čovjek. Ja sam pila, priznajem. Svi smo. Kako se bližila ponoć ljudi je bilo sve manje u domu. Htjela sam pozvati supruga da dođe po mene ali mi se mobitel ispraznio. Prijateljica je pozvala svog da nas pokupi. Čekale smo ga no, ja sam morala na toalet. Izlazila sam iz toaleta kad me je kod obližnjih vrata on čekao. I on je bio pijan. Pogledala sam ga i naslutila što želi. Rekla sam da nema šanse i da se makne. On se cerio. Odjednom me je obujmio rukama oko tijela i vukao prema nekoj prostoriji, preko stepenica. Govorila sam mu da me ostavi, da ne želim ništa sa njime. Pokušala sam se otrgnuti ali nisam uspjela. Sjećam se da sam plakala i vikala da ga ne želim vidjeti više nikada, da mi se gadi - ispričala nam je 37-godišnja žena koja je sve o tome sutradan ispričala prijateljici, ali i suprugu koji ju je natjerao da sve prijavi policiji. Prije nego ga je prijavila policiji, poslala mu je poruku preko Facebooka iako ga nije imala među prijateljima. Kaže kako je htjela da joj objasni zašto je to učinio. Dijelove prepiske nam je pokazala.

U prepisci ga je nekoliko puta pitala je li svjestan što joj je napravio i zašto je to učinio, te ga upozorava da mu nikad nije dala pristanak. Načelnik u odgovorima inzistira da odu na kavu i o svemu popričaju jer je 'pametna i dobra'.

- Imam svjedoke da se te večeri nisam nabacivala ni njemu ni ikome drugome. Pa on mi može biti otac. Postoje dokazi za sve što govorim a on neka sada pljuje po meni. Govori da sam to učinila da ga politički uništim, da sam pisala protiv njega kojekakve prijave. Sve je to glupost - zaključila je žena.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 118
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1