Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
30 komentara

Načelnik Zlatko Pinjuh: 'Sve su te optužbe minorne i nesuvisle'

USKOK je iz Pinjuhovog ureda, ureda donačelnice općine te predsjednika općinskog vijeća odnio pozamašnu količinu sumnjive dokumetacije koju treba 'prečešljati'...

Foto: PIXSELL/screenshot
30 komentara

Načelnik Općine Čeminac Zlatko Pinjuh javio se telefonski reporterki Dnevnika Nove TV i potvrdio da se sinoć vratio s mora te odmah sam otišao u policijsku postaju.

- Bio sam 15 minuta na razgovoru u pratnji odvjetnika. Sve su optužbe nesuvisle i minorne - rekao je Pinjuh i dodao kako ne može o detaljima zbog istrage, ali ništa ga neće pokolebati u uvođenju reda u Općini. Potvrdio nam je i da su na razgovoru s policijom bili njegovi sinovi te njegova zamjenica Anuša Rešetar i predsjednik Općinskog vijeća Marijo Kralj.

SUMNJIVE SUBVENCIJE USKOK u općini Čeminac zbog načelnika i njegovih sinova?

- Rado bih izašao s informacijama koje mi idu u prilog, ali ne smijem zbog istrage. Ubrzo će se pokazati da optužbe nisu opravdane. Sve što sam radio bile su odluke općinskog vijeća, a protiv mene rade interesne skupine - kaže Pinjuh za Novu Tv.

Podsjetimo, nakon što se u utorak kasno vratio sa Hvara, gdje je bio na ljetovanju i odakle je bio pozvan na povratak u Baranju jer mu je u Općinu banuo USKOK, načelnik općine Čeminac Zlatko Pinjuh odmah je saslušan u Policijskoj upravi Osječko-baranjskoj. 

DETALJI AKCIJE USKOKA 'Sinovima je sredio da dobiju stanove, a onda ih iznajmljuju'

USKOK je iz njegovog ureda i ureda donačelnice općine te predsjednika općinskog vijeća odnio pozamašnu količinu sumnjive dokumetacije koju treba 'prečešljati'. Razlog zbog kojega su došli provesti istragu su česte prijave koje protiv načelnika i njegova 'stožera' podnose mještani, lokalni privatni poduzetnici ali i oporbeni članovi općinskog vijeća. Svi oni smatraju kako načelnik manipulira zakonom, koristi rupe u zakonu i sporost sustava kako bi kroz rad općine izvukao materijalnu korist, ne samo za sebe, nego i svoja dva sina. 

MIJENJA GA ŠEF ZATVORA? Istražuje ga Uskok: 'Molim da me se ne izbacuje iz HDZ-a!'

- Molim da me se ne izbaci iz stranke u kojoj sam dugo jer mislim da za to doista nema razloga - rekao je medijima Pinjuh koji je već neko vrijeme 'odbijao poslušnost' osječko-baranjskom županu koji mu je, pak, već duže vremena 'gledao kroz prste' zbog silnih prijava koje je dobivao na račun njegovog bahatog odnosa u općini Čeminac.

Tema: Hrvatska

Možda vas zanima i ovo:
Message