Obavijesti

News

Komentari 75

Objavili poruke Marka Milića šefu Hrvatskih šuma oko zapošljavanja: 'Hvala ti, Kruno'

Objavili poruke Marka Milića šefu Hrvatskih šuma oko zapošljavanja: 'Hvala ti, Kruno'

Objavljene su poruke koje je bivši šef Hrvatskih šuma Krunoslav Jakupčić, koji je kasnije uhićen, slao glasnogovorniku vlade Marku Miliću, koji nije demantirao da je slao te poruke

VIDEO

Nacional je objavio poruke za koje tvrdi da su iz mobitela bivšeg šefa Hrvatskih šuma Krunoslava Jakupčića, koji je 2020. godine uhićen u aferi Vjetroelektrane. Objavljene su poruke koje je Jakupčić slao glasnogovorniku vlade Marku Miliću oko zapošljavanja. Vidi se Milićeva poruka poslana Jakupčiću dok je ovaj još bio šef Hrvatskih šuma. U poruci je pisalo 'Niko Dujmović'. 

- Radit će do godinu dana na određeno, takva je praksa u Hrvatskim šumama, a onda ćemo ga primiti - odgovara Miliću Jakupčić, nakon čega dobiva novu poruku:

- Hvala ti Kruno puno.

O svemu se oglasio Marko Milić.

- Vezano uz natpise u tjedniku Nacional, radi se o još jednom u nizu netočnih i zavaravajućih članaka u kojem su informacije plasirane na način da sugeriraju postojanje nedopuštenih radnji, a koje ne postoje. Upoznat sam da su navedene ''prepiske'' već mjesecima u optjecaju u medijskom prostoru, te koliko mi je poznato, Hrvatske šume pojedinim medijima već su i dale odgovor s pojašnjenjem činjeničnog stanja.

Vezano za zapošljavanje Nike Dujmovića, prepiska između mene i g. Jakupčića datira od 30. rujna 2019. godine, a Niko Dujmović je zaposlen u Hrvatskim šumama, sukladno propisanom postupku i temeljem javnog natječaja iz srpnja 2018.
Dakle, do zaposlenja je došlo više od godinu dana prije navedene prepiske, iz čega proizlazi da ona nije imala nikakav utjecaj na zasnivanje radnog odnosa g Dujmovića.
Pored toga, koliko mi je je poznato temeljem odgovora Hrvatskih šuma, g. Dujmović je ugovor na neodređeno dobio u drugoj polovici 2021., a to je gotovo dvije godine nakon prenesene “prepiske”, što jasno govori da navedena poruka nije imala utjecaj niti na dobivanje ugovora na neodređeno vrijeme.
 
Što se tiče spominjanja tvrtke Biomasa, s istom nemam nikakve poveznice, nije mi poznato čime se bavi, niti tko su ljudi zaposleni u navedenoj tvrtki. Vrlo vjerojatno se radilo o određenom prigovoru koji je tada upućen Vladi vezano uz postupanje (takvih prigovora dobivamo na dnevnoj bazi) te smo slučaj proslijedili Hrvatskim šumama. U vezi daljnjeg postupanja Hrvatskih šuma nismo imali nikakvu uputu kao ni utjecaj što je vidljivo i iz ove prepiske.

Vezano za zapošljavanje dotičnog Branka Filipetija, nemam utjecaj na sadržaj poruka koje mi upućuju druge osobe, a na koje pritom nisam niti odgovorio. Navedenu osobu ne poznajem - odgovorio nam je Marko Milić.

Osim poruka koje su izmjenjivali Jakupčić i glasnogovornik vlade Marko Milić, Nacional je objavio i poruke koje su izmjenjivali Jandroković, Filipović i Krunoslav Katičić s Jakupčićem. Filipović je tad bio u Nadzornom odboru Hrvatskih šuma.

U porukama se spominje i izvjesni Zoltan, za koji neki mediji prenose da se radi o Zoltanu Kaboku, glasnogovorniku HDZ-a.

Više pročitajte u Nacionalu.
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 75
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa