Obavijesti

News

Komentari 277

'Imamo samo deset novih oboljelih od korone u RH'

'Imamo samo deset novih oboljelih od korone u RH'
1

Nacionalni stožer civilne zaštite objavljuje najnovije informacije o korona virusu u Hrvatskoj.

VIDEO

Nacionalni stožer civilne zaštite objavljuje najnovije informacije o korona virusu u Hrvatskoj.

- Imamo deset novih slučajeva korone u Hrvatskoj - rekao je ministar Vili Beroš. Dodao je da to znači da je ukupno 1881 ljudi oboljelo od korone, a da se 771 oboljeli oporavio od bolesti.

POGLEDAJTE VIDEO:

[UŽIVO] Broj oboljelih od korona virusa i dalje raste

Objavljuje 24sata u Ponedjeljak, 20. travnja 2020.

Testirano je dosad 25610 ljudi, a 47 je preminulih.

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović rekao je da je 15 županija tražilo i dobilo suglasnost da se ukinu propusnice za putovanje unutar županija. Objasnio je da se stvari u nekim županijama ili mjestima mogu vratiti na staro, ako se promijeni epidemiološka situacija. 

- Cilj propusnica bio je usporavanje kretanja čime smo ostavrili dobre brojke. Pozivamo građane da i dalje budu racionalni kod napuštanja mjesta stanovanja. Glavno pravilo je i dalje - ostanimo doma - rekao je.

Krunoslav Capak rekao je da nije problem baviti se nekih individualnim sportom, ali da treba propisati sport u kojem sudjeluje dvoje i više ljudi. Za najavljena serološka ispitivanja Capak je rekao da su nam ona interesantna kako bismo vidjeli koliko je populacija prokužena.

- Prva studija bit će na 1100 ispitanika - rekao je i dodao da reagencije očekuju do petka pa se nada da će brzo biti provedena testiranja.

Capak je rekao i da su dali detaljnije upute za ugostiteljske objekte: 'Ne možemo pisati traktate, da pišemo centimetre kolika mora biti udaljenost, ako treba napisat ćemo da se roba mora izdavati na 20 do 100 centimetara'. Rekao je da može jedna osoba izdavati i naplaćivati, ali da se između te dvije radnje moraju defincirati rukavice. Na pitanje hoće li udovoljiti zahtjevu iz Osječko-baranjske županije da se otvore još neke trgovine, Božinović je rekao da će premijer Andrej Plenković izvijestiti o tome što će se popuštati. '

- Ovaj tjedan očekujem da će Vlada imati cjelovitu sliku - rekao je.

Capak je komentirao i rad vrtića i škola.

- Koliko je meni poznato, neki vrtići i škole od 1. do 4. razreda i dalje rade jer roditelji nemaju drugo rješenje. 'Kad će se djeca vratiti u škole i vrtiće ovisi o epidemiološkoj situaciji, ako bude ovako povoljna kao i sada, mi ćemo porazgovarati o tome - rekao je. Ocijenio je da e-škola ide jako dobro i da Ministarstvo smatra da ovako može biti i do kraja, a za neke, poput maturanata, će se odlučiti ovisno o situaciji.

Ravnateljica Infektivne klinike Alemka Markotić rekla je da serološki testovi ne mogu pokazati akutnu infekciju, nego ćemo doznati da je netko prebolio, ali nećemo moći znati je li to bilo prije par dana ili prije dva mjeseca.

Capak je rekao da nisu izdavali nove preporuke za poslodavce, a podsjeća da su ranije rekli da se treba osigurati rad od kuće gdje je moguće ili uz socijalnu distancu ili pak uz zaštitnu opremu. Na pitanje vode li poslodavci rad od kuće kao godišnji odmor, rekao je da se time ne bavi i ne poznaje radno pravo. Ministar Beroš rekao je da će medicinski djelatnici u vrijeme dok su kod kuće za to dobiti plaću, ali da ravnatelji mogu za to tražiti da se piše godišnji odmor.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 277
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Božinović: 'Mi smo napravili sjajan rezultat...'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Božinović: 'Mi smo napravili sjajan rezultat...'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...
IZBORI 2024.

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...

Na stranicama izbori možete pregledati rezultate po izbornim jedinicama i gradovima , tj. pogledati kako se glasalo u vašem 'susjedstvu'...
Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke