News

Komentari 91

Nadaju se da će svi moći u škole i na rekreativni sport u veljači, ali Stožer je taj koji će odlučiti

Nadaju se da će svi moći u škole i na rekreativni sport u veljači, ali Stožer je taj koji će odlučiti

Ako se pita Plenkovićeve suradnike, oni bi postepeno popustili mjere tako da prvo svi đaci krenu u škole, da se dopusti rekreativni sport i otvore fitness centri, teretane i sportski centri, piše Jutarnji

Premijer Andrej Plenković rekao je danas da se nastavlja silazni trend i ako se to nastavi, da će tijekom vikenda imati konzultacije sa Stožerom, epidemiolozima i ekonomskim stručnjacima da vide što se može učiniti od 1. veljače.

Kako doznaje Jutarnji, premijer i ministri iz gospodarstva skloni su popuštanju mjera, dok je Stožer jako oprezan zbog novog soja virusa. Kako navode, ako se pita Plenkovićeve suradnike, oni bi postepeno popustili mjere tako da prvo svi đaci krenu u škole, da se dopusti rekreativni sport i otvore fitness centri, teretane i sportski centri, ali uz stroge mjere. S epidemiolozima, Stožerom i ugostiteljima razgovarali bi i o opciji da se dopusti otvaranje terasa za kafiće i restorane.

U Stožeru će zastupati stav da ne bi trebalo ići u veća popuštanja sve dok prijeti opasnost od mutiranog soja korona virusa. Sugovornik iz Stožera je rekao da treba vidjeti što se zaključiti i na sastanku Europskog vijeća koje je zbog toga sazvano.

Najčitaniji članci