Obavijesti

News

Komentari 38

Nadale su se da će roditi 2013., ali Novu su dočekale u bolnici

Nadale su se da će roditi 2013., ali Novu su dočekale u bolnici
9

U Splitu se u 2014. prva rodila mala Marika. Nakon Splita, a tijekom cijelog 1. siječnja, najviše djece rođeno je u zagrebačkoj Petrovoj bolnici, potom na Sv. Duhu

VIDEO

Splitsko rodilište ostvarilo je rekord u novogodišnjoj noći. Liječnici su bez poteškoća porodili 20 sretnih majki.

U Splitu se u 2014. prva rodila mala Marika. Porođaj je prošao bez komplikacija. Malena je na poklon od splitskoga gradonačelnika dobila zlatnik svetog Dujma, a majka buket cvijeća. Unatoč rekordu, predstojnik Klinike za ženske bolesti i porode, dr. Deni Karelović, rekao je i kako se u 2013. godini rodilo 4300 djece, 324 manje nego prethodne godine.

Nakon Splita, a tijekom cijelog 1. siječnja, najviše djece rođeno je u zagrebačkoj Petrovoj bolnici, a na trećem mjestu našla se bolnica Sveti Duh. Nju je posjetio zagrebački gradonačelnik Milan Bandić koji je majkama zaželio sve najbolje te im donio voće. 

U Šibenskoj bolnici rodili su se Tea i Duje. To je razveselilo šibenskoga gradonačelnika Željka Burića i župana Gorana Pauka jer se proteklih godina nitko nije rodio u prvom danu Nove godine.

Mala Ema ugledala je svijet u 7 sati u BjelovaruIako se u bjelovarskoj Općoj bolnici rađa stotinjak beba manje nego devedesetih, upravitelj Nikola Grabovac je ipak optimističan.

- Imamo još dvije rodilje koje čekaju u rađaonici, što prije nije bio slučaj. Ova godina bi trebala ipak biti bolja od prošle - rekao je Grabovac.

Bebe su se rađale i u bolnicama u Novoj Gradiški, Pakracu, Varaždinu, Rijeci te Osijeku, pa su liječnici i primalje bili budni tijekom cijele novogodišnje noći.

Bandić posjetio zadnje novorođenče 2013.

Želim vam svako dobro. Neka ih bude još, ako Bog da, rekao je zagrebački gradonačelnik Ivi Sagrak, majci malenog Marka. On se rodio 31. 12. u 23.45 sati kao posljednja beba prošle godine. Bandić je tako postavio 'novi stil' za rodilišta.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 38
VIDEO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'
FELJTON: ČERNOBIL, 6. DIO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'

Kada se vijest o černobilskoj katastrofi pojavila na našim prostorima svi su se pitali koliko je zračenje i nikome nije bilo svejedno. Krak radioaktivnog oblaka išao je prema Hrvatskoj...

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti
PRIPREMITE KABANICE

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti

U srijedu će biti sunčano, no postupno će rasti naoblaka te će u drugom dijelu dana mjestimično pasti kiša s grmljavinom...
Stjepan (26) otišao na trening pa  misteriozno nestao. Obitelj je očajna: 'Nema ga od petka...'
JESTE LI GA VIDJELI?

Stjepan (26) otišao na trening pa misteriozno nestao. Obitelj je očajna: 'Nema ga od petka...'

Stjepanu Posavcu se svaki trag gubi od petka kad se udaljio s adrese prebivališta. Visoke je oko 185 centimetara i sportske je građe