News

Komentari 127

Nadbiskup Hranić: Djeca se ne rađaju zbog komotnih roditelja

Nadbiskup Hranić: Djeca se ne rađaju zbog komotnih roditelja

Djeca se ne rađaju, ali ne zato što roditelji nemaju novca, najčešće ne zbog toga. Nego zato što su roditelji komotni, ne žele obavezu, rekao je đakovečko-osječki nadbiskup Đuro Hranić.

U Aljmašu na istoku Hrvatske tradicionalno se na blagdan Velike Gospe okupio velik broj vjernika. Ovo poznato marijansko svetište u Erdutu godišnje posjeti i do 100 tisuća ljudi. 

Misu povodom Velike Gospe držao je nadbiskup Đuro Hranić koji je tijekom propovijedi za lošu demografsku sliku Hrvatske okrivio - komotne roditelje.

- Djeca se ne rađaju, ali ne zato što roditelji nemaju novca, najčešće ne zbog toga. Nego zato što su roditelji komotni, ne žele obavezu - rekao je đakovečko-osječki nadbiskup Đuro Hranić.

Prošle godine Đuro Hranić u đakovačkom Nadbiskupskom domu organizirao je susret s novinarima slavonskih redakcija. Tada je rekao kako je svjestan da su ljudi homoseksualnih sklonosti diskriminirani i da mu je neprihvatljivo da netko trpi nasilje ako ima takve sklonosti, ali i da to nasilje može razumjeti ako svoje sklonosti prakticira u javnosti i izaziva tu istu javnost.

Nakon toga je netko protiv njega podnio kaznenu prijavu javnog poticanja na mržnju.

Najčitaniji članci