Obavijesti

News

Komentari 29

Nagla promjena vremena: Za vikend stiže kiša i zahlađenje

Nagla promjena vremena: Za vikend stiže kiša i zahlađenje
1

Nakon nekoliko vrlo toplih i sunčanih dana, za vikend stiže promjena vremena. Već u četvrtak uvečernjim satima doći će do umjerenog naoblačenja i jačanja vjetra

VIDEO

Nakon nekoliko vrlo toplih i sunčanih dana, za vikend stiže promjena vremena. Već u četvrtak u večernjim satima doći će do umjerenog naoblačenja, a u mnogim dijelovima Hrvatske zapuhat će jak vjetar koji će obilježiti sljedećih nekoliko dana.

U petak na kopnu i dalje toplo i sparno, ali uz više oblaka pa mjestimice može biti malo kiše ili rijetkih lokalnih pljuskova praćenih grmljavinom, javlja Crometeo. Bit će vjetrovito uz jak i vrlo jak jugozapadni vjetar i pad tlaka zraka. Temperatura ujutro od 10 do 15, danju od 20 do 25 Celzijevih stupnjeva. To bi bila najava jedne hladne fronte koja će nam zakomplicirati meteorološku situaciju tijekom vikenda. 

Na moru tijekom petka djelomično sunčano s promjenjivom naoblakom.  Više oblaka očekuje se krajem dana i navečer kada samo ponegdje može pasti malo kiše, osobito na sjevernom Jadranu. Puhat će umjereno do pojačano jugo, samo ponegdje na moru prolazno i jako. Najviše dnevne temperature većinom od 17 do 22°C. 

Žuto upozorenje zbog vjetra

S obzirom da će na mahove vjetar u unutrašnjosti puhati do 65, a na Jadranu do 70 kilometara na sat, Meteoalarm je izdao žuto upozorenje za veći dio kopnene Hrvatske te za južni Jadran.

'Vrijeme je potencijalno opasno. Vremenske prilike koje se prognoziraju nisu neuobičajene, ali budite na oprezu ako namjeravate prakticirati aktivnosti koje su izložene meteorološkim rizicima. Ostanite informirani o očekivanim meteorološkim uvjetima i izbjegnite moguće rizike', navodi se u Meteoalarmovom upozorenju.

Meteoalarm

Za vikend jak vjetar i kiša

Za vikend na kopnu osjetno zahladnjenje uz puno oblaka i vjetra. Čini se da će oblačnije i hladnije biti u subotu kad će biti i kiše, osobito u prvom dijelu dana, a u nedjelju bi već trebalo biti većinom suho i sunčanije. Jutarnja temperatura zraka bit će osjetno niža, a i najviša dnevna relativno niska – u subotu od 5 do 11, a u nedjelju popodne od 10 do 15 Celzijevih stupnjeva. Zanimljivo je da u subotu u najvišem gorju može pasti i malo snijega.

Subota na Jadranu donosi promjenjivo vrijeme. Izmjenjivat će se sunčana i oblačna razdoblja. Više kiše bit će ujutro na sjevernom Jadranu, osobito u zaleđu Kvarnera, gdje oborine mogu biti i obilnije. Kiša i pljuskovi danju će se proširiti na Dalmaciju, no značajnije količine oborine se ne očekuju. Krajem dana na sjevernom Jadranu prestanak oborina i djelomično razvedravanje. Bura će prvo zapuhati na sjevernom Jadranu, bit će umjerena do jaka, podno Velebita i olujna. U Dalmaciji još u početku jugo, ali će se tijekom dana bura proširiti na cijelu obalu. Bit će svježije u odnosu na petak za 2 do 8 Celzijevih stupnjeva.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 29

VIDEO

VIDEO Strašna oluja na istoku Hrvatske: Tuča kod Županje, na A3 stajali ispod nadvožnjaka
LED VELIČINE LJEŠNJAKA

VIDEO Strašna oluja na istoku Hrvatske: Tuča kod Županje, na A3 stajali ispod nadvožnjaka

Jaka tuča, veličine lješnjaka, pogodila je područje Županje: 'Sve je trajalo pet minuta, udarala je jako u prozore i krov kuće'

VIDEO Pogledajte oluju na karti, u Dalmaciji već počelo: 'Nebo i zemlja se spojili. Pala je i tuča'
GRMI I SIJEVA

VIDEO Pogledajte oluju na karti, u Dalmaciji već počelo: 'Nebo i zemlja se spojili. Pala je i tuča'

ZADAR - Spojilo se nebo i zemlja, struja mi je čak dva puta 'blicnila', rekla nam je čitateljica koja je poslala video tuče kod Zadra. Promjenjivo oblačno te nestabilno. Mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom, a lokalno je moguće i grmljavinsko nevrijeme. Prema večeri postupno smirivanje i djelomično razvedravanje, ponajprije na jugu. Vjetar slab do umjeren jugoistočni i jugozapadni, uz pljuskove prolazno pojačan. Na Jadranu će puhati jugo te sjeverozapadnjak, kratkotrajno i jak. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 19 i 24 °C, prognoziraju iz DHMZ-a. Za osječku regiju i dalje je na snazi narančasti meteoalarm. Prema podacima sa stranice rain-alarm.com, oblačni sustav širi se iz Dalmacije prema sjeveru i istoku Hrvatske.
Od čega žive? Stjepo Bartulica i supruga mjesečno zarade 3600 eura, a na kredit im ode 3562 €
LANI KUPIO KUĆU

Od čega žive? Stjepo Bartulica i supruga mjesečno zarade 3600 eura, a na kredit im ode 3562 €

U imovinskoj kartici nije prijavio nikakvu štednju, nije vidljivo ni da je uzimao pozajmicu, a zadržao je sve nekretnine