Obavijesti

News

Komentari 191

Nagovarali branitelje da ništa ne poduzimaju protiv Pupovca?

Nagovarali branitelje da ništa ne poduzimaju protiv Pupovca?
1

Predsjednik Hvidre Josip Đakić pak tvrdi kako nikakvih pritisaka nije bilo te da je ministar Tomo Medved, nakon otvorenja Sportskih igara Hvidre, napustio Makarsku

Osobno bih bio sretniji da su prihvatili moju ostavku. Ali nisu. Ne znam što je bilo na sastanku u Makarskoj u petak jer sam otišao u 22 sata, rekao nam je predsjednik Glavnog odbora Hvidre Josip Periša.

Đakić: Svi oni koji nas vrijeđaju zaslužuju prezir i sudsku osudu
Đakić: Svi oni koji nas vrijeđaju zaslužuju prezir i sudsku osudu

Zbog nezadovoljstva DORH-om u istrazi Milorada Pupovca, ali i premijerom Andrejem Plenkovićem, koji od koalicije s SDSS-om ne odustaje, u petak je podnio ostavku. I to usred sastanka na kojem su, kako javlja N1, ministar branitelja Tomo Medved i predsjednik Hvidre Josip Đakić satima “lomili” ključne ljude da ništa ne poduzimaju zbog Pupovčevih medijskih istupa u kojima je Hrvatsku usporedio s NDH.

Pokretanje videa ...

No Đakić tvrdi da nikakvih pritisaka nije bilo te da je ministar Medved, nakon otvorenja Sportskih igara Hvidre, napustio Makarsku.

'Pričekajmo DORH, ali ako je Pupovac kriv, neka i odgovora'
'Pričekajmo DORH, ali ako je Pupovac kriv, neka i odgovora'

- Ministar je u 20.30 otišao za Zagreb. Sudionici su na sastanku iznijeli nezadovoljstvo sporošću DORH-a, koji je po službenoj dužnosti trebao utvrditi je li Pupovac povrijedio članak 349 Kaznenog zakona, koji se odnosi na povredu ugleda Hrvatske. Članovi su pitali hoće li DORH uskoro objaviti rezultate tog izvida - rekao je u subotu Đakić.
- S obzirom na to da moju ostavku nisu jednoglasno prihvatili, to mi je potvrda da idemo u dobrom smjeru. Kad se u Hrvatskoj na koncertu jednog pjevača netko slučajno češe za desno uho, kordon policije proučava koji je intenzitet, razlog i trajanje češanja. A kad Pupovac blati Hrvatsku, reakcije DORH-a nema - ogorčen je Josip Periša.