Obavijesti

News

Komentari 3

Najavljen remont Zračne luke Zadar, vrijedan 500 mil. kuna

Najavljen remont Zračne luke Zadar, vrijedan 500 mil. kuna
6

Važnost ove zračne luke je jako velika, to je strateški projekt budući da luka već ima oko 700.000 putnika. Ove godine slavimo i 50 godina njezina postojanja, izjavio je Butković

VIDEO

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković i ministar obrane Damir Krstičević potpisali su u četvrtak sa Zračnom lukom Zadar tripartitni sporazum o izgradnji i rekonstrukciji operativnih površina te zračne luke vrijedan ukupno oko 500 milijuna kuna.

- Važnost ove zračne luke je jako velika, to je strateški projekt budući da luka već ima oko 700.000 putnika. Ove godine slavimo i 50 godina njezina postojanja - rekao je Butković istaknuvši kako je sporazum neophodan za daljnji razvoj Zračne luke Zadar.

Sporazumom, dodao je, međusobno je dogovorena zajednička priprema projekta i rješavanje imovinsko-pravnih obveza.

Projekt je ukupno vrijedan oko 500 milijuna kuna, a obuhvaća rekonstrukciju postojeće uzletno-sletne staze, dogradnju staze od 700 metara i rekonstrukciju i dogradnju zgrade putničkog terminala, kazao je Butković.

- Ovo je veliki korak za Zadar i Zadarsku županiju i ukupno gospodarstvo i drago mi je da Hrvatska vojska kao partner sudjeluje u ovom projektu - poručio je ministar Krstičević .

Direktor Zračne luke Zadar Josip Klišmanić izvijestio je kako je dosad napravljen glavni projekt za stajanku, ishođena lokacijska dozvola što se tiče vojnog dijela piste i napravljen parcelacijski elaborat, a slijede ugovorni odnosi između Ministarstva obrane i Zračne luke kako bi se definirali daljnji koraci i način reguliranja imovinsko - pravnih odnosa.

Svečanom potpisivanju sporazuma prisustvovao je i premijer Andrej Plenković.

Na novinarski upit ministar Krstičević komentirao je i izjavu američkog veleposlanika Roberta Kohorsta o suradnji Hrvatske i SAD-a oko kupnje borbenih aviona.

- SAD su ključan strateški partner u obrani i sigurnosti, imamo dobre odnose, razgovaramo sa svim zainteresiranim stranama i kad izanaliziramo cijelu situaciju iz prvog koraka idemo na drugi korak - kazao je Krastičević.

Ponovio je da je Vlada odlučna u namjeri zadržavanja sposobnosti borbenog zrakoplovstva.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.