Obavijesti

News

Komentari 1

Najbolji tekstovi i prilozi iz Expressa - subotom u 24sata!

Najbolji tekstovi i prilozi iz Expressa - subotom u 24sata!

Za Express pišu Miljenko Jergović, Nina Ožegović, Tomislav Klauški, Denis Romac... Gdje je zapelo s obnovom Zagreba, sve o životu šefa istarskog stožera, treba li seliti institucije iz centra Zagreba i gdje...

VIDEO

Vrh HDZ-a ozbiljno razmišlja o metodologiji smjene predsjednika države, a na Pantovčaku spremaju kontra udar: referendumsku inicijativu o ovlastima premijera. Sve je istražio naš politički analitičar Denis Romac.

Na dan kad je Vlada ukinula moratorij na ovrhe građanima saborska zastupnica lijevo-zelenog bloka Sandra Benčić (1978.) odgovorila je na 11 pitanja naše političke reporterke. Benčić kaže: ‘Tražimo da se ne gazi čizmom ljude koji su ostali bez primanja zbog krize ili one koji zbog socijalne situacije ne mogu platiti svoje dugove’. 

Pogled u intimni život Dine Kozlevca (60), vatrogasca i dobroćudnog šefa istarskog stožera. Kod njega ništa nije redovno jer je i prije samog rođenja bio dio operacije spašavanja. 

Tomislav Klauški piše: ‘Može se Plenković pravdati da on nije radikal, pa i uvjeravati nas da je on osobno žrtva radikalizma. No dokle god sebi zdesna drži Medveda, ne može reći da je spreman obračunati se s radikalizmom’. 

Expressova ekspertica za pitanja urbanizma, Nina Ožegović suočila je stručnjake s ključnim pitanjem: kuda preseliti urede premijera i Vlade te administrativne službe nakon onog napada. 

Važan esej hrvatskog pisca Miljenka Jergovića o 30 sekundi nezapamćene geste ispred mramornog monumenta u Varšavi koje se, točno 50 godina kasnije, reflektira i na sadašnje vrijeme. 

Stručni tim Expressa sedam mjeseci nakon razornog potresa ušao je u mnoge kulturne ustanove u Zagrebu, gdje je situacija još alarmantna te se ne vidi svjetlo na kraju tunela. Šuta, prašina, građevinski radnici, to je trenutna slika naših ustanova. A kako teče obnova, kako će financirati i kad će građani moći uživati u umjetnosti, sve to čitajte u našim specijalnim reportažama koje vam donosimo svaki tjedan u Expressu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

DOZNAJEMO Ova ministarstva preuzima Domovinski pokret
NOVA VLADA NA POMOLU

DOZNAJEMO Ova ministarstva preuzima Domovinski pokret

Neslužbeno doznajemo da Domovinski pokret nije dobio Ministarstvo kulture, a da su resori podijeljeni sukladno dosadašnjim najavama.

HDZ i DP formirali novu Vladu: Raspodijelili su ministarstva
IZBORI 2024.

HDZ i DP formirali novu Vladu: Raspodijelili su ministarstva

Na sastanku pregovaračkih timova Hrvatske demokratske zajednice i Domovinskog pokreta postignuto je suglasje u vezi s formiranjem nove parlamentarne većine, kao i u vezi sa strukturom buduće Vlade
'To može samo ljubav': Kosor se oglasila nakon novih izjava Milorada Pupovca o Plenkoviću
SPOMINJE I 'ČUVARA SUHOG ZLATA'

'To može samo ljubav': Kosor se oglasila nakon novih izjava Milorada Pupovca o Plenkoviću

Podsjećamo, Pupovac je gostujući na N1 televiziji kazao kako Andrej Plenković nije imao drugog izbora, kako je Zoran Milanović krenuo normalno, a završio abnormalno...