Obavijesti

News

Komentari 56

Najbrži premijer: Plenković je u mandatu posjetio 15 županija

Najbrži premijer: Plenković je u mandatu posjetio 15 županija

Andrej Plenković, predsjednik Vlade u petak je posjetio Požeško – slavonsku županiju i ona je 15.-ta koju je pohodio u svom dosadašnjem kratkom premijerskom mandatu

VIDEO

Premijer Plenković je posjetio Požeško – slavonsku županiju i ona je 15.-ta koju je pohodio u svom dosadašnjem kratkom premijerskom mandatu, pa je za sada najbrži premijer i mogao bi uz nadimke Plenki, Spiker dobiti još i nadimak Brzi.  Na radnom sastanku premijer Plenković sastao se sa zastupnikom u Hrvatskom saboru Franjom Lucićem, požeško-slavonskim županom Alojzom Tomaševićem i gradonačelnikom Požege Vedranom Neferovićem.

Na sastanku se između ostalog razgovaralo o ključnim prioritetima i izazovima koji su pred Požeško-slavonskom županijom i gradom Požegom. – Cilj ovoga sastanka je da se neposredno informiram o ključnim prioritetima i izazovima koji su pred ovom slavonskom županijom.

Pojasnio sam prije svega interes Vlade RH da kroz provedbu programa stavi naglasak na projekt „Slavonija“ i kada je riječ o demografskim pitanjima, novim radnim mjestima, ulaganjima u poljoprivredu, regionalni i ruralni razvoj, kvalitetnije prometno povezivanje koje je osobito izraženo u Požeško-slavonskoj županiji. Smatram da su to ključni razvojni ciljevi u sljedećim godinama i u radu moje Vlade – rekao je premijer Plenković.

Na sastanku se, između ostaloga, razgovaralo i o aktualnim projektima u gradu Požegi, a premijer je istaknuo kako će Vlada nastojati pomoći da se kvalitetni projekti adekvatno financiraju, što kroz europska sredstva, što kroz direktni angažman hrvatske Vlade.

– Drago mi je da sam iz prve ruke čuo o svim projektima na kojima su se kolege trudili i radili proteklih godina. Osobito kada je riječ o postignućima na razini grada od poduzetničkog inkubatora, Trga sv. Terezije, dovršetka Glazbene škole i čitavog niza drugih aspekata koji i Požegu ali i cijelu Zlatnu dolinu čine atraktivnom – dodao je Plenković. Dotaklo se i pitanje vinarija, kojih u toj županiji ima mnogo, u kojima se proizvode kvalitetna vina.

Nakon radnog sastanka u društvu požeškog gradonačelnika Vedrana Neferovića i požeško - slavonskog župana Alojza Tomaševića, premijer Plenković je obišao novouređeni Trg sv. Terezije Avilske nakon čega je nazočio sjednici Županijskog odbora Hrvatske demokratske zajednice.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 56
VIDEO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'
FELJTON: ČERNOBIL, 6. DIO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'

Kada se vijest o černobilskoj katastrofi pojavila na našim prostorima svi su se pitali koliko je zračenje i nikome nije bilo svejedno. Krak radioaktivnog oblaka išao je prema Hrvatskoj...

Starija žena umrla u Makarskoj. Pozlilo joj nakon što ju je mladić gurnuo, a njenog psa udario
POKUŠALI JE REANIMIRATI

Starija žena umrla u Makarskoj. Pozlilo joj nakon što ju je mladić gurnuo, a njenog psa udario

Oko 10.20 sati dobili su dojavu starije žene koja je rekla da ju je muškarac odgurnuo na ulici, nakon čega je pala, a njenog psa je udario nogom. Ubrzo joj je pozlilo te je preminula nakon reanimacije
Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti
PRIPREMITE KABANICE

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti

U srijedu će biti sunčano, no postupno će rasti naoblaka te će u drugom dijelu dana mjestimično pasti kiša s grmljavinom...