Obavijesti

News

Komentari 57

Najmanje 12 mrtvih u Turskoj, Kobane od ISIL-a brane i djeca

Najmanje 12 mrtvih u Turskoj, Kobane od ISIL-a brane i djeca
12

Prosvjedi su održani u više gradova na jugoistoku gdje pretežno živi kurdsko stanovništvo te u Ankari i Istanbulu. Sukobili su se prosvjednici i policija

VIDEO

Djeca naoružana kalašnjikovima bore se do smrti kako bi obranili sirijski grad Kobane, nakon što ni niz zračnih napada vođenih od strane SAD-a, nije uspio zaustaviti napredovanje Islamske države.

Nekolicina fotografija postavljenih na Twitter prikazuje čitave kurdske obitelji - uključujući starije žene i djecu - kako očajnički pokušavaju zaustaviti islamske fanatike koji već mjesecima osvajaju grad za gradom.

- Kurdska obitelj protiv terorista Islamske države u Kobaneu - Kurdi u Kobaneu trebaju pomoć! - piše uz fotografije.

Unatoč zračnim udarima na položaje ISIL-a oko Kobanija, borci ISIL-a uspjeli su zauzeti tri gradske četvrti te i dalje napreduju. Pomoć koju su Kurdi dobili u obrani grada slaba je i gotovo nikakva.

Turski predsjednik Recep Erdogan izjavio je kako će Kobane pasti u ruke militanata Islamske države te da je potrebna zemaljska ofenziva, a ne samo zračni udari kojima ih SAD i saveznici pokušavaju zaustaviti, javlja Sky News.

REUTERS/PIXSELL

U Turskoj poginulo 12 ljudi

Najmanje 12 osoba poginulo je tijekom prosvjeda koji su se u utorak održavali diljem Turske, a kojima se od vlasti zahtijevalo provođenje vojne akcije protiv ISIL-a.

Prosvjedni su, javlja BBC, održani u više gradova na jugoistoku gdje pretežno živi kurdsko stanovništvo, ali i u Ankari i Istanbulu gdje je, uz još pet gradova, došlo do sukoba između prosvjednika i policija. Nekoliko je ljudi ozlijeđeno, uključujući i policajca u Istanbulu kojeg su prosvjednici gađali s barikada. Policija je u razbijanju prosvjeda posegla za vodenim topovima i suzavcem.

Najteže je bilo u gradovima s kurdskim stanovništvom kao što su Mardin, Siirt, Batman i Mus.

Zamjenik turskog premijera Yalcin Akdogan kazao je da će država za Kobane učinit što se može.

Oni su u ponedjeljak navečer zauzeli četiri okruga u Kobaneu, gradu koji graniči s Turskom. U tri tjedan ondje je poginulo 400 ljudi, a 120.000 ih je izbjeglo.

REUTERS/PIXSELL

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 57
VIDEO

Jezivi detalji ubojstva na nasipu  u Zagrebu: Prerezao joj je vrat pa nazvao policiju i predao se
OGLASILA SE I POLICIJA

Jezivi detalji ubojstva na nasipu u Zagrebu: Prerezao joj je vrat pa nazvao policiju i predao se

Kako neslužbeno doznajemo, muškarac je ženi rasjekao vrat u blizini ruševne bolnice, a onda zvao policiju i predao se. Policija je pronašla tijelo uz samu Savu, a identitet žene još nije poznat.

Pogledajte oluju koja je prošla Istru i kreće se prema središnjoj Hrvatskoj. Moguća je i tuča...
VELIKA OBORINSKA MASA

Pogledajte oluju koja je prošla Istru i kreće se prema središnjoj Hrvatskoj. Moguća je i tuča...

DHMZ je ranije upozorio da su moguće grmljavinske oluje, a za istočnu Hrvatsku i tuča. Nestabilno vrijeme nastavit će se i sutra
Liječnici u Vinogradskoj izveli prvi put ovaj zahvat: Pacijentici smo zaledili tumor u dojci
NOVI USPJEH HRVATSKIH LIJEČNIKA

Liječnici u Vinogradskoj izveli prvi put ovaj zahvat: Pacijentici smo zaledili tumor u dojci

Pacijentica je preživjela već puno operacija i rekla da više nikad u životu ne želi otići ni na jednu. Bila je presretna što sad nije morala - otkrila nam je dr. Bolanča Čulo