Obavijesti

News

Komentari 18

Najmlađa hrvatska majka: Bebe taman stanu u krilo!

Najmlađa hrvatska majka: Bebe taman stanu u krilo!
4

Blizanke najmlađe hrvatske majke (14) stigle su kući. Malene Adelu i Adelisu rodila je 22. ožujka, no bebe su ostale u bolnici da malo ojačaju

VIDEO

Uskoro ću djevojčice pokušati okupati i premotati sama, a za sada to još radi svekrva Malkija. Malo se bojim da ih ne povrijedim jer su tako sitne i krhke, rekla je najmlađa hrvatska majka Rabija H. (14) iz Zagreba. Blizanke Adelisu i Adelu rodila je u zagrebačkoj bolnici Merkur 22. ožujka, no ostale su nekoliko dana u bolnici da ojačaju. U subotu popodne su stigle kući na Žitnjak. Starija djevojčica Adela bila je teška 2670 grama, a dugačka 49 cm. Samo deset minuta poslije na svijet je stigla i Adelisa, teška 2400 grama i duga 45 cm.
- Trudnoću smo planirali i jako sam sretan što sam dobio djecu. Jako volim svoju ženu - kaže ponosni otac Damir H. (16).
Rabija ih već doji, a djevojčice su zdrave i u dobrom stanju. Prvi dan kod kuće su prespavale. Obje su vrlo mirne i tihe, kaže mlada mama te dodaje da uopće ne plaču. 
- Taman mi stanu u krilo - kaže Rabija, koja ne ide u školu pa će imati vremena za kćeri. Za svoje princeze je pripremila zvečke i plišane medvjediće koji vise iznad krevetića.
- Za sada ih jedva razlikujem, i to samo po tome što je Adelisa malo sitnija od sestrice - priča Rabija. Baka Malkija (35) obožava unuke. Kupila im je dječji krevet i dvostruka kolica. Ispričala nam je kako su im iz bolnice kući poslali socijalne radnike.
- Kuća je čista i suha pa su ipak na kraju pustili bebe doma. Nemamo puno i živimo skromno od skupljanja željeza. Ne tražimo pomoć, a bogatstvo su nam djeca. Kod nas se djevojke uvijek rano udaju jer ih sa 18 više nitko ne želi oženiti. To je naša tradicija i ponosni smo na nju - rekla je Malkija, koja je rodila sa 13 godina.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...

Heroji: Znali da im prijeti bolna smrt, ušli su ispod reaktora...
FELJTON: ČERNOBIL, 3. DIO

Heroji: Znali da im prijeti bolna smrt, ušli su ispod reaktora...

Hrabro su ušli ispod reaktora i ispustili vodu, ali i tamo su prošli pravu dramu jer su ostali bez svjetla. Iako su znali da riskiraju bolnu smrt od radijacije, otišli su i spasili svijet od još veće katastrofe...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.