News

Komentari 1

Najpoznatija splitska plaža pred zaključenjem stečaja: Imaju velik dug i zastarjelu imovinu

Najpoznatija splitska plaža pred zaključenjem stečaja: Imaju velik dug i zastarjelu imovinu

Ima 540.000 kuna duga, a imovina tvrtke sastoji od ''uredske opreme knjigovodstvene vrijednosti 1019 kuna, kioska 3x2 metra vrijednosti 5750 kuna i dva tuša za plažu vrijednih 7132 kune''

Trgovački sud u Splitu je za 6. travnja zakazao završno ročište nad Bačvice plaža d.o.o., bivšim koncesionarom najpoznatije splitske plaže s oko 540.000 kuna duga i imovinom od, kako se navodilo, ''neunovčivog kioska, starog računala, tepiha i dva tuša''.

Stečaj je otvoren na prijedlog Financijske agencije podnesen lani u siječnju u kojem se navodi da Bačvice plaže d.o.o ima evidentirane neizvršene osnove za plaćanja u neprekinutom razdoblju od 120 dana i u ukupnom iznosu od 540.862 kune.

U postupku prije otvaranja stečaja utvrđeno je da Bačvice plaže, tvrtka kojoj su osnivač Grad Split i Projektni biro Konstruktor, nisu upisane kao vlasnik nekretnina, ali i da se imovina tvrtke sastoji od ''uredske opreme knjigovodstvene vrijednosti 1019 kuna, kioska 3x2 metra vrijednosti 5750 kuna i dva tuša za plažu vrijednih 7132 kune''.

Prema izvještaju prvog stečajnog upravitelja Maroja Stjepovića ''staro računalo i tepih nemaju nikakvu tržišnu vrijednost'', kiosk nije unovčiv jer je u ''derutnom, odnosno raspadnutom stanju'' te su i dva tuša neunovčiva jer su ''fizički ugrađeni u nekretninu javne plaže kao pripadak''.

S druge strane, pak, utvrđeno je da bivši koncesionar najpoznatije splitske plaže ima i potraživanja od kupaca od oko 315.000 kuna i danih pozajmica od oko 70.000 kuna.

''Trgovačkom društvu Bačvice plaža d.o.o. 31. 12. 2021. istekao je ugovor o koncesiji na pomorskom dobru. Na taj način društvo je trajno ostalo bez mogućnosti ostvarivanja prihoda jer mu je osnovna i jedina djelatnost bila upravljanje koncesijom'', isticalo se u izvješću direktorice te tvrtke Daniele Vukman.

Iz završnog izvještaja u bitnom proizlazi da tijekom ovog stečajnog postupka nije utvrđeno postojanje nikakve unovčive imovine dužnika, zaključue se u najnovijem sudskom rješenju.

Najčitaniji članci