Obavijesti

News

Komentari 7

Najtraženiji ženik! Svi bi htjeli da je Srećko Papac njihov

Najtraženiji ženik! Svi bi htjeli da je Srećko Papac njihov
2

Srećko Papac (50) već je 18 godina načelnik Općine Gradište. Prvo je bio u HSLS-u, a sada je u HDZ-u. Liberali bi htjeli da im se vrati i nosi im listu, ali on je odbio

VIDEO

Stranke su samo alat kojim danas u Hrvatskoj, nažalost, upravljaju loši majstori. A ja sam dobar majstor! I kad sam, nakon četiri uzastopna mandata načelnika Općine Gradište kao član HSLS-a, došao u HDZ, samo sam promijenio alat. A HDZ i nakon 20 godina nezavisne Hrvatske može ponosno reći da ima najbolji alat u državi, hvali se Srećko Papac (50), načelnik Općine Gradište, koji je na toj dužnosti 18 godina.

- Kad bih se htio našaliti rekao bih da je tajna mog uspjeha u genetici! Međutim, zar bih sve ove godine u okruženju sklonom HDZ-u osvajao vlast s listom oporbene stranke da nemam, valjda, neke kvalitete?! Pazite, ako ne radite, nemate kvalitetnu i poštenu komunikaciju s ljudima i nemate rezultat u poslu kojim se bavite, možete ljude prevariti samo jednom. Mene svi u Gradištu mogu nazvati kad god hoće i tražiti pomoć u svemu. Ako procijenim da ne mogu ništa napraviti, tako im i kažem. Nema laganja i nepotrebnog kompliciranja - priča Srećko Papac.

Nikad ne idem nazad, uvijek idem naprijed. Makar to bio i teži put, kaže Papac o svom životnom pravilu

Papac je s HSLS-om u izrazito HDZ-ovskom kraju uspio 1997. osvojiti na lokalnim izborima 14 od 15 vijećničkih mjesta!

U politiku je, tvrdi, ušao sasvim slučajno, praktički popunjavajući rupu na listi koju su 1993. godine za osvajanje vlasti u tada tek osnovanoj općini osnovali njegovi prijatelji. Od tada, Srećko Papac je u potpunosti promijenio izgled mjesta koje je, zbog zapuštenosti, volio nazivati "salašom u malom ritu".

- U početku je za mene politika bila čista filozofija, ponašao sam se kao Platon. No, vrlo brzo sam shvatio da je politika nešto drugo i da je suština u praktičnom ponašanju, gradnji kanalizacije, vodovoda, komunalija itd. Kao načelnik općine sam se jasno postavio u situacijama u kojima ništa ne znam, prepuštajući te poslove onima koji znaju. Brzo sam naučio i da ne treba biti idealist, ali i da se ne treba prestati boriti za ostvarenje ideja - priča Papac.

Nedavno su mu se u Gradištu pojavili čelni ljudi HSLS-a, Darinko Kosor, Dorica Nikolić i Dražen Budiša, pokušavajući ga uvjeriti da se vrati u redove njihove stranke. Budiša, koji je HSLS napustio u isto vrijeme kad i Srećko Papac, rekao mu je: “Kad sam ja to mogao učiniti, ma možeš i ti!” Ponudili su mu i mjesto nositelja liste, čime bi osigurao saborsku fotelju.

- Moje životno pravilo je nikad ne idem nazad, uvijek idem naprijed. Makar to bio i teži put - zaključio je Papac.

Nikad volonter, ali uvijek poljoprivrednik

Kao načelnik opredijelio se svoj posao raditi profesionalno. Kaže - ne vjeruje u volonterski rad, a kvaliteta se mora platiti. S druge strane, nije prestao baviti se poljoprivredom te je od privatnika iz mjesta uzimao njihovu zemlju u zakup. Danas obrađuje više od 100 hektara poljoprivrednog zemljišta!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

VIDEO Oluja jučer pogodila dio Hrvatske, Sl. Brod potopljen... Evo što nas čeka danas i sutra
PROGNOZA

VIDEO Oluja jučer pogodila dio Hrvatske, Sl. Brod potopljen... Evo što nas čeka danas i sutra

Promjenjivo do pretežno oblačno s mjestimičnom kišom većinom u unutrašnjosti. Češća sunčana razdoblja očekuju se na Jadranu, prognoza je DHMZ-a za petak. Subota izgleda nešto malo bolje

Čudo u Zagrebu: Zaletio se u šleper, od auta nije ostalo ništa, a on prošao s lakšom ozljedom!
EKSKLUZIVNE FOTOGRAFIJE

Čudo u Zagrebu: Zaletio se u šleper, od auta nije ostalo ništa, a on prošao s lakšom ozljedom!

Vozač (58) nije prilagodio brzinu te je udario u šleper koji je bio zaustavljen na semaforu na Jadranskoj aveniji: U nesreći je vozač auta zadobio lakše ozlijede te je prevezen u KBC Zagreb
UŽIVO Vatrogasci izašli na veliki prosvjed, svirale sirene. Odali su počast preminulim kolegama
PROSVJED U ZAGREBU

UŽIVO Vatrogasci izašli na veliki prosvjed, svirale sirene. Odali su počast preminulim kolegama

Vatrogasci su odlučili izaći na ulice nakon što su pojedini osnivači javnih vatrogasnih postrojbi najavili zatvaranje postrojbi