Obavijesti

News

Komentari 12

Nakon 5 godina konačno su im zatrpali rupu u dvorištu škole

Nakon 5 godina konačno su im zatrpali rupu u dvorištu škole
4

Doznajemo kako je potrošeno 1,8 milijuna kuna na zatrpavanje rupe. Izgradnja nove dvorane procijenjena je na 18 milijuna kuna, od čega je Ministarstvo izdvojilo 11, županija i općina po 3 milijuna

VIDEO

Rupa duboka šest metara, koja se prostirala na 1200 kvadrata u dvorištu Osnovne škole Mijata Stojanovića u Babinoj Gredi konačno je, nakon pet godina, zatrpana. U toj je rupi, prema planu Ministarstva znanosti i obrazovanja iz 2014. godine, trebala biti započeta izgradnja velike sportske dvorane koju je Babina Greda desetljećima čekala.

Za projekt i prve radove izdvojili su oko 7 milijuna kuna no, nakon iskopane rupe u dvorištu škole, tik do same zgrade škole, radovi su stali. Natječajem odabrani izvođač radova je otišao u stečaj i rupa se, tijekom godina, počela pretvarati u žablju močvaru i narušavati statiku škole koju svake godine pohađa preko 300 učenika.

Otkopaj, zakopaj, ponovo otkopaj i sad opet zakopaj, postala je praksa zbrinjavanja rupe tijekom godina, a u njenu sanaciju, sprječavanje urušavanja, odvodnji podvodnih voda i slične aktivnosti potrošeno je dodatnih milijun kuna. Nakon proceduralnih natezanja oko raskida ugovora sa izvođačem i poništavanja natječaja, Ministarstvo je odlučilo da će se na mjestu iskopane rupe graditi drugačija škola, manja i jeftinija, te je sve poslove oko toga prebacilo na Vukovarsko-srijemsku županiju. Postojeći projekt, građevinske dozvole i sve što je bilo ishodovano za dvoranu, i plaćeno, palo je u vodu, a Županija je morala krenuti od početka. Prvi zahvat bio je zatrpati opasnu rupu jer nova dvorana neće imati podrumski prostor.

- Konačno je u prosincu rupa zatrpana. Dočekali smo i to. Nije dovedena u kotu nula jer je ostavljen prostor za temelje. Idejno rješenje postoji, sada se čekaju sve dozvole vezane za glavni projekt i valjda bi uskoro mogla početi gradnja. Nadamo se da opet neće doći do problema jer nam nije ugodno biti škola slučaj u RH - kazala je ravnateljica Osnovne škole Mijata Stojanovića Đurđica Babić. U Županiji, voditelj projekta škole Vjekoslav Krstić, nije bio voljan za razgovor sa novinarima nego se opravdao sastankom.

No, međutim, doznajemo kako je potrošeno 1,8 milijuna kuna na zatrpavanje rupe. Izgradnja nove dvorane procijenjena je na 18 milijuna kuna, od čega je Ministarstvo izdvojilo 11, županija i općina po 3 milijuna. Dvorana-rupa u Babinoj Gredi tako je postala još jedna hrvatska besmislica, propali projekt koji je odnio milijune, a za kojega nitko nije odgovarao.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa