Obavijesti

News

Komentari 154

Bivši ministar Branko Vukelić preminuo nakon teške bolesti

Bivši ministar Branko Vukelić preminuo nakon teške bolesti
7

Vukelić (55) bio je gradonačelnik Karlovca, ministar obrane i gospodarstva, saborski zastupnik i dugogodišnji predsjednik lokalnog HDZ-a. Preminuo je u petak

VIDEO

Nakon duge i teške bolesti u petak je u 56. godini života u Općoj bolnici Karlovac preminuo Branko Vukelić, javlja KAportal. Vukelić je bio gradonačelnik Karlovca, ministar obrane i gospodarstva, saborski zastupnik i dugogodišnji predsjednik lokalnog HDZ-a. 

Dvije godine se borio s rakom gušterače, zbog čega je često izbivao iz politike. 

Vukelić je diplomirao na Elektrotehničkom fakultetu u Zagrebu, a političku karijeru je započeo u Karlovcu. Najprije je bio vijećnik u gradskom vijeću, nakon čega je bio i gradonačelnik Karlovca od 1997. do 2001. godine.

Na parlamentarnim izborima 2003. godine izabran je u Hrvatski sabor, a mandat je stavio u mirovanje jer je postao ministar gospodarstva rada i poduzetništva u Vladi Ive Sanadera. Ministar obrane postao je 12. siječnja 2008. godine.

Vukelić je prije dva mjeseca istupio iz HDZ-a zbog neslaganja s vodstvom stranke i čelnikom stranke Tomislavom Karamarkom. Nakon toga je rekao kako će nastaviti raditi kao nezavisni saborski zastupnik.

Leko: Radio je tiho i predano te se zauzimao za razvoj RH

Predsjednik Sabora Josip Leko uputio je brzojav sućuti obitelji Branka Vukelića, javlja Večernji list.

- Sa žaljenjem sam primio vijest da je preminuo naš kolega zastupnik, gospodin Branko Vukelić. Pamtit ćemo ga po tome što se  zauzimao za razvoj Hrvatske i na državnoj i na lokalnoj razini, radeći uvijek tiho i predano. U tome je do kraja ostao vjeran sebi i političkoj ideji zbog koje se i odlučio na ulazak u političku arenu. Poštovanoj obitelji upućujem uime Hrvatskog sabora i u svoje osobno ime izraze sućuti u povodu smrti gospodina Vukelića – napisao je Leko.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 154
VIDEO

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.

Policija došla privesti čovjeka u Našicama, on skočio i poginuo!
S PRVOG KATA

Policija došla privesti čovjeka u Našicama, on skočio i poginuo!

Policija iz Našica jutros oko 7 sati je pokušala realizirati dovedbeni nalog koji je Županijski sud u Osijeku raspisao za 47-godišnjakom kojeg je trebalo dovesti u Zatvor u Zagrebu
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca