Obavijesti

News

Komentari 25

U snažnoj eksploziji u Velikoj Mlaki poginuo je muškarac (66)

U snažnoj eksploziji u Velikoj Mlaki poginuo je muškarac (66)
2

U petak oko 5.50 sati ujutro odjeknula je eksplozija u dvorišnom objektu u Ulici Dolenec. Objekt se nakon eksplozije urušio. Policijski očevid je u tijeku

VIDEO

Strahovito je grunulo. Istrčao sam iz kuće bos i u boksericama. S baterijom sam krenuo tražiti susjeda. Ostao je zatrpan pod ruševinama, priča Dubravko Petrović (44).

Eksplozija koja je odjeknula u petak oko 5.45 sati raznijela je tri auta, srušila betonsku deku garaže i ljetne kuhinje u dvorištu obiteljske kuće u Velikoj Mlaci.

- Trčao sam bos po staklu u dvorištu pokušavajući doći do garaže. Prošao sam kroz ruševine misleći da nije živ, da ga detonacija nije samo odbacila - govori potreseni Dubravko.

Vatrogasci više od četiri sata pretraživali ruševine. Oko 11 sati ispod greda i betona pokušavali iskopali su tijelo Stjepana N. (66).

- To je strašno. Bio je dobar čovjek. Jučer je prikopčao novu plinsku bocu, a u srijedu se valjda spremao za kolinje - govori susjed.

Ušao u garažu i upalio svjetlo, a onda sve eksplodiralo

Susjedi pretpostavljaju da je eksplodirao plin koji je curio iz boce.

- Ušao je u garažu i upalio svjetlo kad je sve eksplodiralo. To je onda morao biti plin jer je bila dovoljna iskra da sve grune - kazao je susjed.

Stjepan se, kažu susjedi, uvijek rano ustajao. Nahranio bi svinje, obavio što je trebalo u dvorištu, a u petak je trebao raditi kobasice. U proljeće je obnovio krov na cijelom dvorišnom objektu jer se zimus urušio od snijega.

- Ovo je tragedija. U prvi tren sam mislila da je potres i da smo svi gotovi. Nije mi ni palo na pamet da je plin eksplodirao dok nisam vidjela dvorište u ruševinama - kazala je užasnuta susjeda.

Od jačine eksplozije plina susjedima su oštećena stakla, rolete, a nekima su ispale i kvake iz vrata.

Curenje plina ne osjeti se dok nije prekasno

- Ljudi manje paze i krivo rukuju plinskim bocama. Uz svaku plinsku bocu dolazi novo brtvilo. Ono nije tu bezveze, a uz to mora se ispitati i gumena cijev koja ima rok trajanja - kazao je Milan Zubić, sudski vještak za zaštitu od požara i tehnoloških eksplozija.

Sami ili uz pomoć plinoinstalatera može se provjeriti pušta li cijev plin iz boce ili ne.

Curenje plina ne osjeti se dok nije prekasno.

- Plin se osjeti kad se izjednači razina plina i kisika. Stvori se eksplozivna smjesa za koju je dovoljno jedna iskra da eksplodira - zaključuje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 25
VIDEO

Nova runda saharskog pijeska stiže nad Hrvatsku:  Nebo će se zamutiti, evo kad se očekuje...
VELIKA PROGNOZA ZA VIKEND

Nova runda saharskog pijeska stiže nad Hrvatsku: Nebo će se zamutiti, evo kad se očekuje...

Zbog saharskog pijeska u višim slojevima atmosfere nebo će biti mutno žućkaste boje. Do sredine idućeg tjedna promjenljivo, red kiše. red sunca...

FOTO Pogledajte luksuznu vilu novog ministra turizma. Zaradio 59.000 eura od iznajmljivanja
ODSJEDNI KOD MINISTRA

FOTO Pogledajte luksuznu vilu novog ministra turizma. Zaradio 59.000 eura od iznajmljivanja

Prema podacima iz imovinske kartice koju je zadnji put mijenjao u veljači ove godine, ministar godišnje od najma ove vile zaradi 59.000 eura. Vila je već bukirana za cijelu sezonu sve do početka listopada
DOZNAJEMO Beba koju su našli u Zaprešiću ide u Nazorovu. Ravnateljica: Jučer su nas zvali
MALI IVAN JOŠ JE U BOLNICI

DOZNAJEMO Beba koju su našli u Zaprešiću ide u Nazorovu. Ravnateljica: Jučer su nas zvali

Dijete se i dalje nalazi u bolnici, a nakon otpusta iz bolnice, djetetu se priznaje usluga smještaja u adekvatnu udomiteljsku obitelj ili ustanovu socijalne skrbi - odgovorili su za 24sata iz Hrvatskog zavoda za socijalni rad.