Obavijesti

News

Komentari 103

Policajac nasrnuo na djevojku: Dao je otkaz nakon incidenta

Policajac nasrnuo na djevojku: Dao je otkaz nakon incidenta
11

Bijeli policajac Eric Casebolt (41) upao je u skupinu tinejdžera, psovao i upirao pištoljem. Afroamerikanku je bacio na pod, zavrnuo joj ruku i kleknuo na leđa

VIDEO

Policajac Eric Casebolt(41) iz Teksasa, koji je došao u središte medijske pozornosti nakon što je napao 15-godišnju Afroamerikanku,  dao je otkaz nakon 10 godina službe u policiji. Njegov odvjetnik izjavio je da je Casebolt nakon incidenta primio prijetnje smrću, javlja BBC.

Na video snimci koja je obišla svijet može se vidjeti kako bijeli policajac nasrće na Dajerriju Becton (15). Casebolt je mašući pištoljem tijekom racije zgrabio djevojku koja se nalazila među skupinom tinejdžera, bracio je na travu, a potom joj zavrnuo ruku i kleknuo na leđa.

Pokretanje videa...

24sata 00:25

Postupao po službenoj dužnosti

Becton je zajedno s prijateljicama došla na zabavu na bazenu, no u jednom trenu se pojavila policija i rekla im da odu kući.

Policija je kasnije izjavila da je Casebolt postupao po službenoj dužnosti odnosno da je izašao na teren nakon dojave od neredima na zabavi. Naime, nekolicina nepozvanih pojedinaca odbijala je napustiti druženje uz bazen. Izbila je tučnjava, a policija je dobila dojavu o neredima.

Nakon incidenta Casebolt je suspendiran s dužnosti.

'Bio je potpuno izvan kontrole'

Na tiskovnoj konferenciji policijski zapovjednik Greg Conley rekao je da je Caseboltovo ponašanje bilo nedopostivo.

- Naši policajaci, obuka i služba ne podržavaju ovakve akcije. Kao što se može vidjeti na videu, policajac Casebolt bio je potpuno izvan kontrole. Imao sam 12 policajaca na terenu i 11 njih je postupilo u skladu s policijskom praksom. Odradili su izvrstan posao - izjavio je Conley.

Policija će nastaviti istragu o ovom incidentu.

'Ostavka nije dovoljna'

Napadnuta tinejdžerica je za televizijsku postaju KDWF kazala kako Caseboltova ostavka nije dovoljna.

Gotovo 800 ljudi nakon incidenta marširalo je ulicama McKinneya noseći transparente i izvikujući slogane: "Moja boja kože nije zločin" i "Nemojte gaziti našu djecu". Dio lokalnog stanovništva pak brani policajca Casebolt.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 103
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"