Obavijesti

News

Komentari 8

Nakon izolacije: 'Bilo je grozno, nismo se više mogli gledati...'

Nakon izolacije: 'Bilo je grozno, nismo se više mogli gledati...'
1

Posljednjih nekoliko dana izolacije stvari su postale sve gore i gore. Imali smo jako malo WC papira, cijelo sam se vrijeme osjećala umorno, priča Bethany

VIDEO

Mladi par, Bethany George i njezin zaručnik Casey, vraćali su se u New York nakon putovanja iz Vietnama. Na povratku su morali presjesti u Južnoj Koreji, a zbog straha od širenja korona virusa, određena im je samoizolacija od 14 dana. Par je na društvenim mrežama odlučio podijeliti svoju ispovijest. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

Pokretanje videa...

04:25

- Casey i ja kolektivno smo uzdahnuli kad smo ušli u naš stan u New Yorku nakon 13-satnog putovanja iz Seoula. Dan prije nego što smo se vratili, Centri za kontrolu i prevenciju bolesti preporučili su da se ne putuje u Južnu Koreju. Unatoč tome što smo bili u južnokorejskoj zračnoj luci samo jedan sat, nisam mislila da predstavljamo rizik drugima. Ipak, kad smo se vratili na svoje poslove u New Yorku, odlučili su da je zbog prevencije bolje da ostanemo doma - priča Bethany koja je bila svjesna toga da samoizolaciju moraju shvatiti ozbiljno, unatoč tome što su šanse da imaju virus bile male. 

Njihov prvi zajednički dan u karanteni bio je petak, a nakon što su postavili kućni red, naručili su namirnice putem internet dostave. Dobili su i toplomjer kako bi mogli pratiti tjelesnu temperaturu. 

Trudeau je u izolaciji: Supruga mu je zaražena korona virusom
Trudeau je u izolaciji: Supruga mu je zaražena korona virusom

- Provjerili smo i rezerve alkohola. Vratili smo se s zajedničkog dvotjednog odmora i posljednje što smo očekivali je da zajedno zaglavimo na još dva tjedna. To je bio pravi test za našu vezu - govori Bethany te dodaje kako su sljedećih dana odlučili preurediti i očistiti svoj stan. U međuvremenu su pogledali i nekoliko serija, ujutro vježbali jogu, a obroke su počeli jesti u isto vrijeme kako bi im brže prošao dan. 

- Srećom, imamo balkon u stanu tako da smo nekoliko puta dnevno izlazili na svježi zrak. Ipak, večeri su nam postale pomalo monotone. Bilo nam je muka od gledanja serija i filmova. I dok su svi govorili kako nam je idealno, stvarnost nije bila tako bajna. Jednu smo večer čak i porez računali - komentira Bethany nakon prvog tjedna karantene. Paru je najviše nedostajala obitelj i prijatelji. 

- Posljednjih nekoliko dana izolacije stvari su postale sve gore i gore. Imali smo jako malo WC papira, cijelo sam se vrijeme osjećala umorno, a imali smo velike podočnjake od cjelodnevnog gledanja u računalo i televizor - govori.

Horor let iz Italije: Štitili se od korona virusa čim god su stigli
Horor let iz Italije:  Štitili se od korona virusa čim god su stigli

Ipak, nakon deset dana odlučili su posjetiti doktora kako bi se eliminirali simptomi, a par je uskoro izašao prošetati se na svježi zrak. Nakon 12 dana samoizolacije mogli su se naći i s prijateljima. 

- Nismo se više mogli gledati - našalila se Bethany te nastavila: 

- U nedjelju sam se pripremala za povratak na posao kad je Casey dobio poruku da će cijeli ured raditi od doma kako bi bili spremni na najgori scenarij. Mislila sam da će jadnik dobiti živčani napad. Samoizolacija nije bezbrižno gledanje televizije kako to ljudi zamišljaju. Kad znate da ne možete napustiti stan, osjećate se loše. Ali ako ste zaglavili u stanu, pobrinite se da imate dovoljno WC papira - poručila je mlada Amerikanka. 

 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Novi slovački predsjednik stigao u posjet ranjenom Ficu: 'Samo smo kratko mogli razgovarati...'
PROPUCAN SLOVAČKI PREMIJER

Novi slovački predsjednik stigao u posjet ranjenom Ficu: 'Samo smo kratko mogli razgovarati...'

Bolnicu Roosevelt u Banskoj Bistrici, u kojoj je smješten premijer Fico, čuvaju jake snage policije...

Opsada pred školom u Zagrebu: Učiteljica se zaključala s djecom u razred zbog 9-godišnjaka!
DOŠLA POLICIJA

Opsada pred školom u Zagrebu: Učiteljica se zaključala s djecom u razred zbog 9-godišnjaka!

Taj dječak je skoro dvije godine vršio psihičko, fizičko i seksualno nasilje nad vršnjacima i izdvojili su ga. Sad su roditelji došli u školu i zahtijevali da se vrati na nastavu, a učiteljica se uplašila, kaže odvjetnica
Četvero mrtvih kod Sinja, dijete se bori za život. Migranti bježali policiji. Otkrili su nove detalje
PREVOZILI MIGRANTE

Četvero mrtvih kod Sinja, dijete se bori za život. Migranti bježali policiji. Otkrili su nove detalje

Četiri osobe su smrtno stradale na mjestu događaja, a ostale osobe koje su se nalazile u vozilu su prevezene na pružanje liječničke pomoći.