News

Komentari 7

Nakon napada Irana, Slovenci povlače svoje vojnike iz Erbila

Nakon napada Irana, Slovenci povlače svoje vojnike iz Erbila

Izvlačenje će, kako se dodaje, biti izvedena zajedno s evakuacijom njemačkih vojnika koji se tamo nalaze u istoj misiji. O odluci o povlačenju obaviješteni su predsjednik Borut Pahor i ministar obrane Karl Erjavec

Zbog napada Irana na zračnu bazu u Erbilu na sjeveru Iraka Slovenija će povući svojih šest vojnika koji su tamo s koalicijskim snagama sudjelovali u obuci iračke vojske, objavilo je u srijedu ujutro slovensko ministarstvo obrane.

Izvlačenje će, kako se dodaje, biti izvedena zajedno s evakuacijom njemačkih vojnika koji se tamo nalaze u istoj misiji. O odluci o povlačenju obaviješteni su predsjednik države Borut Pahor i ministar obrane Karl Erjavec koji su se rano ujutro o stanju u Iraku konzultirali u ministarstvu obrane i preko video konferencije razgovarali sa slovenskim vojnicima u Erbilu.

O povlačenju snaga iz Iraka obaviješten je i predsjednik vlade Marjan Šarec, a svi pripadnici slovenske vojske u vrijeme napada na zračnu bazu bili su u skloništu, nisu ozlijeđeni i dobro se osjećaju, priopćili su iz slovenskog ministarstva obrane.

Ministar vanjskih poslova Miro Cerar kazao je u vezi s zaoštravanjem situacije u Iraku da sve strane poziva na smanjivanje napetosti, te dodao da će sudjelovati na izvanrednom ministarskom sastanku članica EU-a u petak na kojemu će članice uskladiti svoje djelovanje.

Najčitaniji članci