Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se

Nakon obračuna s učenicom u školi: Učiteljica puna modrica

Na ponašanje učenice su i ranije upozoravali, no centar za socijalnu skrb smatra da joj učiteljica nije smjela fizički uzvratiti. Policija će podnijeti prijavu protiv obje

Tino Jurić/PIXSELL
Foto: Tino Jurić/PIXSELL

Zbog prekjučerašnjeg fizičkog obračuna sedmašice i učiteljice iz povijesti tijekom velikog odmora u OŠ Dobri u Splitu, policija će protiv obje podnijeti prijavu zbog remećenja javnog reda i mira, odnosno “naročito drskog i nepristojnog ponašanja”.

U sukobu su obje lakše ozlijeđene. Neslužbeno doznajemo da su učenica i još jedan sedmaš oborili učiteljicu i na podu je udarali. Nitko nije htio potvrditi je li i kako učiteljica uzvratila niti je itko htio govoriti o uzroku napada. Doduše, policija ne navodi da je u ovom slučaju sudjelovao i učenik sedmog razreda, koji je prema izjavama Tinke Zemunik iz splitske podružnice Sindikata hrvatskih učitelja, također sudjelovao u tučnjavi na hodniku. 


- Učiteljica, po našim informacijama, ni u jednom trenutku učenicu nije povrijedila fizički. Učiteljica je istodobno dosta natučena i puna modrica. U teškom je stanju, pod velikim šokom i stresom. Prema izjavama učiteljice, napalo ju je dvoje učenika - kazala je Tinka Zemunik.

Nije htjela komentirati je li se pritom branila, ali je nastavila:

- Na ponašanje djevojčice tijekom ovog polugodišta već se upozoravalo, a stručna služba škole vjerojatno bi trebala bolje znati je li bila problematična.

Doznajemo kako je učiteljica u bolnici dobila Schanzov ovratnik te je otvorila bolovanje. 


- Ovaj napad na profesoricu nije ni prvi ni zadnji i tako će biti sve dok netko ne bude odgovarao. Učiteljica je s našom odvjetnicom - kaže Zemunik.

Otac djevojčice nije želio komentirati dok se slučaj ne zaključi. 


- Ali sigurno nije primjereno napadati dijete od 14 godina - kazao je. 

Ravnateljica škole Mirjana Dodig potvrdila je da je u incidentu sudjelovalo dvoje učenika i učitelj te da su o svemu obavijestili Centar za socijalnu skrb i prosvjetnu inspekciju. U splitskom Centru za socijalnu skrb kažu da ih je u ponedjeljak zvala policija te da je službenik bio s djecom tijekom ispitivanja. 


- Nakon svega ćemo pozvati roditelje da vidimo kakva je situacija u obitelji. Nama je u fokusu dijete i uloga roditelja. Učiteljica je odrasla osoba i, ako je napravila propust, time će se baviti policija. No ipak je neprihvatljivo da odrasla osoba, ako je uzvratila, reagira napadom. Ona ne smije uzvratiti bez obzira na to je li napadnuta - kazala nam je ravnateljica centra Tatjana Vukman dodajući kako ovakav slučaj još nisu imali.

Možda vas zanima i ovo:
Message